Gündem Objektife son bakış!

Objektife son bakış!

Paylaş
Objektife son bakış!

Objektife son bakış!

Adana'da, 3 yaşındaki İsmail Efe Pamuk, sokakta babasının hediye aldığı bisiklete sürerken geri manevra yapan kamyonetin altında kalması sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. Efe'nin ölmeden yarım saat önce, adaşı olan dayısının oğlunun cep telefonuyla çektiği fotoğraflar yürek burktu.

Kaza, saat 12.00 sıralarında Şahintepe Mahallesi'nde meydana geldi. Toptan gıda işi yapan 37 yaşındaki Ecder Yetkin, 25 sokakta İsmail Efe Pamuk'un halasının işlettiği bakkala, bir koli sıvı yağ getirdi. 01 TG 735 plakalı kamyoneti 30 sokak ile 25 sokağın kesiştiği yere park eden Yetkin, yağı bıraktıktan sonra geri aracına giderken, sokakta oynayan çocukları gördü. Yetkin, geri manevra yapacağı için, kamyonete binmeden önce, babası Mehmet Pamuk'un dün aldığı bisikleti süren İsmail Efe Pamuk'u herhangi bir kazaya sebep olmamak için yol kenarına çekti. Daha sonra direksiyon başına geçen sürücü, geri manevra yaparken aniden ses duydu. Çevredeki çocukların da bağırması üzerine kamyoneti durdurup, araçtan inen Yetkin, Pamuk'a çarptığını fark etti. Bunun üzerine, polise ve sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen 112 Acil Servis görevlileri, çocuğun öldüğünü belirledi.

Olayı duyan İsmail Efe'nin yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Bağırtılar ve kaza üzerine evinden dışarı çıkan anne Aysel Pamuk, oğlunun cesediyle karşılaşınca fenalık geçirip bayıldı. Yakınlarının eve taşıdığı Aysel Pamuk'a, sağlık görevlileri müdahale etti. Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde kamyon şoförlüğü yapan baba Mehmet Pamuk ise, olayın haber verilmesi üzerine bir araçla Adana'ya geldi. "Oğlumu bana getirin" diye ağıt yakan baba, "Oğluma doyamadım, onu görmek istiyorum. Böyle olacağını bilseydim o bisikleti alır mıydım? Kafama sıkın, ben de ölmek istiyorum" diye gözyaşı döktü. Acılı baba, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Kazada hayatını kaybeden çocuğun cenazesi, Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

ÖLMEDEN YARIM SAAT ÖNCE GÖRÜNTÜLENDİ

Bu arada, küçük İsmail Efe'nin adı öğrenilemeyen dayısının oğlunun, kazadan yarım saat önce, İsmail Pamuk'un henüz bisikletine binmeden, sokakta arkadaşlarıyla oynarken çektiği fotoğraflar, çocuktan geri kalan acı hatıra kaldı. Ölmeden yarım saat önce arkadaşlarının yanında elindeki meyve suyunu içerken ve gülümserken fotoğrafı çekilen İsmail Efe'nin bu fotoğrafları yürek burktu. Efe'nin fotoğraflarını çeken kuzeni, "İsmail dışarıda oynuyordu. Gülmesi, oynaması çok hoşuma gitti. Fotoğraflarını çekmek istedim. Bana gülerek pozlar verdi. Ne bilirdim bu fotoğrafı çektikten yarım saat sonra trafik kazasında öleceğini. Böyle kötü bir sürpriz mi olur?" dedi.

Kamyonet şoförünün gözaltına alındığı kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

DHA

Haberin Devamı