Gündem Öcalan'ın evinde gizlenen HDP il başkanı ve beraberindeki 8 kişi gözaltına alındı

Öcalan'ın evinde gizlenen HDP il başkanı ve beraberindeki 8 kişi gözaltına alındı

Paylaş
Öcalan'ın evinde gizlenen HDP il başkanı ve beraberindeki 8 kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa Valiliği'nce olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yasak kararı alınarak, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalanın doğum günü kutlamalarına izin verilmedi. Kutlama için Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalanın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli Mahallesi'ndeki evinde gizlenen HDP İl Eş Başkanı Bekir Karakeçili'nin de olduğu 9 kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa Valiliği tarafından terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın 69uncu doğum gününü kutlamak isteyenlere OHAL kapsamında izin verilmemesi kararı alındı. Valiliğin yasak kararı sonrası HDP'li ve DBP'li yöneticiler, PKKya yakın internet sitelerinden ve sosyal medyadan Halfetide yapılması planlanan kutlamalara katılım çağrısı yaptı. Ömerli'ye bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilecek yürüyüşün gelenek haline dönüştüğü kaydedilen çağrıya, HDP ve PKK yandaşları ilgi göstermedi. Yasak kararı üzerine Şanlıurfa merkez, Birecik ve Halfeti'de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Herhangi bir olumsuzluk olmaması için çevre illerden gelen polis ve askerler, zırhlı araçlarla uygulama yaparak, Ömerli'ye geçişlere izin vermedi.


MEHMET ÖCALAN'IN EVİNDE GİZLENEN 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


Jandarma ekipleri, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın doğduğu evde yapılması planlanan kutlamaya katılmak için 2 gün önceden Ömerli Mahallesi'ne gelenlere yönelik önlem aldı. Ekipler, dün akşam saatlerinde, Ömerlide ikametgahı bulunmayan ve Mehmet Öcalanın evinde kaldıkları belirlenen kişilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda Öcalanın evinde bulunan, aralarında HDP İl Eş Başkanı Bekir Karakeçili ve DBPli ilçe yöneticilerin de olduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Valiliği'nin yasak kararı gerekçesiyle polis ve askerler, kent merkezinde, giriş- çıkış noktalarında araç plakalarını sorgulayıp, kimlik kontrolü yaptı. Uygulama noktasına gelen gazeteciler dahil özellikle yabancı plakalı araçların sürücülerini durduran polis, kimlikleri kontrol edip, bagajlardaki eşyaları inceledi. Abdullah Öcalanın doğum günü için geldiği saptanan kişiler, kente girmesine izin verilmeyerek, gönderildi. Kent merkezinde de durumundan şüphelenilen kişiler, kimlik kontrolünden geçirildi.

Polis ekipleri, geçmişte terör örgütü PKK lehine korsan gösterilerin düzenlendiği semtlerde de devriye görevini artırdı.

DHA