Siyaset Öcalan üzerindeki tecride son verilirse barışın önü açılır
Paylaş
Öcalan üzerindeki tecride son verilirse barışın önü açılır

Hakkari Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğinde konuşan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, islamiyetin temel amacının insanları barış ve kardeşlik içerinde bir arada yaşamak olduğunu, ancak hükümetin ve başbakanın yanlış politikasından dolayı savaşın hala sürdüğünü söyledi


Belediye binası yanındaki açık alanda verilen iftar yemeğine, BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Baro, KESK ve İHD’nin de aralarında bulunduğu 42 STK temsilcisi ve muhtarlar katıldı. Verilen iftar yemeğinin ardından konuşan Milletvekili Esat Canan, Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, Başbakan Erdoğan’ın konuşmalarını hatırlattı.

Haberin Devamı

BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, "Başbakan’ın Suriye Kürtlerine karşı ortaya koyduğu tavır, politika ortadadır. Başbakan diyor ki ’Biz Suriye’de ki Kürtlerin oluşuna müdahale edeceğiz ve biz onların kendi kendilerini yönetilmesine seyirci kalamayız’. Tüm Kürt halkı bunu çok iyi bilsin. Sayın Başbakan aslında kendi kafasının arkasındaki zihniyetin belki 80 yıldır uygulanan milliyetçi zihniyeti dile getirmeye çalışıyor. Şimdiye kadar PKK silahlı mücadele yürütüyor. Onun için ben Kürt meselesini çözemem, çözmek istemiyorum diyordu. Ama şimdi Suriye’deki Kürtlerin oluşumuna baktığımız zaman oradaki Kürtlerin silahı yok, şiddet yok. Ancak kendilerinin uzun bir süreden beri ortaya koyduğu demokratik bir mücadele var. Orada demokratik özerliği için mücadele eden, Kürt özgürlüğüne karşı Başbakanın söylediği laf bu. Yani Kürt olursa dünyanın neresinde olursa olsun ister Suriye’de, ister başka bir yerde nerde olursa olsun bu zihniyet karşı çıkmaktadır" dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKANIN SURİYE’DEKİ KÜRTLERE KARŞI TAVRI YANLIŞTIR

Kürtleri düşman gören bir zihniyetin oluşturduğu bir politikanın yanlış olduğunu söyleyen Canan, başarıya ulaşmasının da mümkün olmadığını söyledi. Halkın bir kısmının hala Ak Partiye oy verdiğini belirten Canan, "Suriye Kürtlerinin haklı mücadelesi karşısında Başbakanın tavrı net ortaya çıkmıştır. Artık Kürt halkının birlik ve beraberliğinin geçmişten daha fazla olması pekişilmesi ve ittifakının sağlanması gerekmektedir" diye konuştu.

SAYIN ÖCALAN ÜZERİNDEKİ TECRİDE SON VERİLSİN

Öcalan üzerindeki tecrit politikasına son verilmesi gerektiğini ifade eden Esat Canan, "Kürtlerin talepleri ortada. Biz diyoruz ki, sayın Öcalan üzerindeki tecrit politikasına son verilsin. Bu tecrit kalktığı zaman Türkiye’deki barışın sağlanması ve Kürt meselesinin çözümü kolaylaşacaktır. Ama ne yazık ki, hükümet hala çözümsüzlükte ısrar ediyor. Bu mübarek ramazan ayı münasebetiyle islam alemi ve bütün müslümanlar karşısında eşitlik temelinde kardeşliğin pekişmesi ve önümüzdeki sürece barışa vesile olmasını diliyoruz" dedi.

Haberin Devamı


Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, (DHA)