Gündem Öcalan'a telefon tartışması

Öcalan'a telefon tartışması

Paylaş
Öcalan'a telefon tartışması

Koğuşa çekilmesini istediği direkt telefonun dinlenmemesini şart koşmuş

İmralı Adası’nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılan çetebaşı Abdullah Öcalan'ın, geçen hafta avukatlarıyla görüşmesinde Kandil Dağı'ndaki örgüt yöneticileriyle haberleşmek için telefon talebini gündeme getirmesi tartışılıyor. Bu hafta hava muhalefeti yüzünden İmralı'ya gidemeyen avukatların geçen haftaki görüşmesinde Abdullah Öcalan'ın, terör olaylarını bitirmek için girişimde bulunacağını söylediği, bunun için de Kandil'le haberleşmek için özel telefon istediği belirtilmişti.

Haberin Devamı

DTP'nin kapatılmasıyla milletvekilliği düşen Aysel Tuğluk'un da hazır bulunduğu bu görüşmede Abdullah Öcalan, Türkiye’de terör olaylarının sona ermesi için çeşitli yerlerle doğrudan görüşebilmesi için koğuşuna özel telefon hattı çekilmesini talep etti. Bu talebin Aysel Tuğluk tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de iletilmesini isteyen Öcalan, iddiaya göre verilecek özel telefonun dinlenmemesini de şart koştu.

Öcalan, terör olaylarının sona erdirilmesi için bu telefonla hem Kandil'deki PKK yöneticileri, hem de BDP yöneticileri başta olmak üzere çeşitli kişilerle temasa geçeceğini söyledi.

İMRALI’YA ULAŞIM SORUNU

Bu arada, Abdullah Öcalan’ın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çektiği İmralı Adası’na deniz ulaşımında sorunlar yaşanıyor. ‘İmralı 9’ motorunun kullanılmaz hale gelmesinin ardından ‘Tuzla’ kosterinde önceki gece onarım sırasında çıkan yangın Adalet Bakanlığı’nı yeni çözüm arayışına itti.

Haberin Devamı

İmralı’ya Öcalan’ın avukatları ve yakınlarını götürüp getirmek için Mudanya’dan kiralanan ve her sefer için yakıt hariç 700 lira ödenen motorların güvenli olmadığı ileri sürüldü.

Fuat KARS/BURSA, (DHA)