Siyaset Oda TV, Ada TV olacaktı
Paylaş
Oda TV, Ada TV olacaktı

Soner Yalçın'ın, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde, yeni kurulacak televizyonun adının Ada TV olmasının kararlaştırıldığı iddia edildi

Soner Yalçın’ın sahibi olduğu Odatv.com internet sitesinde yapılan aramalarda ele geçirildiği iddia edilen Ulusal Medya 2010 isimli belgeye ilişkin detaylara VATAN ulaştı.

Başka bilgisayardan virüsle kaydedildiği iddia edilen ve bu nedenle tartışma yaratan 15 sayfalık belgede, hükümetin yabancı istihbarat birimlerinin emrinde olduğu, ülke menfaatlerinin yabancılara peşkeş çekildiği, Atatürkçülerin Ergenekon operasyonları ile tasfiye edildiği ve bunlara karşı yeni eylem planlarının yapılması gerektiği iddia ediliyor.

Belgede, komployu kuran hükümet ve yargı üyelerinin çıkarılacak olan “Hıyaneti Vataniye Kanunu” ile yargılanması gerektiği vurgulanıyor. Yine belgeye göre Haziran seçimlerine kadar kara ve gri propaganda yapılması gerektiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

İddiaya göre belgede, Kara ve Gri propaganda için medyada yeni bir yapılanmaya ihtiyaç olduğu anlatılıyor. Belgede, Halk Tv, Avrasya Televiyonu ve Cumhuriyet Gazetesi’nin yayınlarının yeterli olmadığı, bu kurumların hükümetin kıskacında olduğu ve medyanın ciddi biçimde yaniden yapılandırılması gerektiği ileri sürülüyor. Belgede Gülen ve Medya başlığı ile cemaatin emniyette kadrolaştığı, şantaj ve uydurma belge ile kendilerinden olmayanları sindirdiklerinin de altı çiziliyor.

Kanalın başına geç

Yalçın’ın polisin teknik takibindeyken CHP Lideri Kılıçdaroğlu tarafından arandığı ve yeni kuracakları televizyonun başına geçmesini istediği iddia edildi. Teklifi kabul eden Yalçın yeni bir kanaldan önce CHP’ye yakınlığı ile bilinen Halk TV’nin yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi. Bu konuşmaların ardından ise çok borcu bulunan Halk TV’nin Antalya’lı 5 iş adamına ait olduğunun anlaşılması üzerine CHP eski lideri Deniz Baykal’dan yardım istendi. Yapılan pazarlıklardan sonra iş adamlarının yüksek miktarda para istemesi nedeniyle, Soner Yalçın ve Kılıçdaroğlu Halk TV’nin satın almaktan vazgeçti. Polis kayıtlarına geçen telefon görüşmelerine göre yeni kurulacak olan kanalın adının da Ada Tv olmasına karar verildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Truva atı iddiası

Oda TV’de ele geçtiği iddia edilen ‘Ulusal Medya 2010’la birlikte toplam 10 dosyanın “truva atı” denilen bir virüs ile bilgisayarlara yüklendiği iddia ediliyor. Belgelerin hepsinin 28 Eylül 2010 saat 11.54’te yaratılıp aynı anda silindiği uzmanlar tarafından tespit edildi.

KILIÇDAROĞLU: ‘RECEP BEY BAŞSAVCI’

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Van’da Soner Yalçın’ın tutuklanmasıyla ilgili bir soru üzerine, “Başsavcının talimatıyla gelişen olaylar. Biliyorsunuz başsavcı da Recep Bey” demekle yetindi.

VATAN