Gündem Oda Tv davasında yine mütalaa yok

Oda Tv davasında yine mütalaa yok

Paylaş
Oda Tv davasında yine mütalaa yok

Gazeteciler Soner Yalçın, Ahmet Şık, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, eski emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün de arasında bulunduğu 13 kişinin Ergenekon üyesi oldukları gerekçesiyle yargılandıkları Odatv davasında savcı hazırlanamadığı gerekçesiyle mütalaa vermedi

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 5 yıldır devam eden duruşmaya Gazeteci sanıklar Ahmet Şık, Nedim Şener, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Prof Dr. Yalçın Küçük ve eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da aralarında olduğu bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Duruşmanın başlamasının ardından Mahkeme Başkanı İbrahim Lorasdağı duruşma savcısı Ali Kaya’ya söz verdi. Savcı Kaya dosyada yeni görevlendirilmiş olması ve dosyanın kapsamlı olması sebebiyle mütalaayı hazırlayamadığını belirterek ek süre istedi. Bazı avukatların tepki göstermesi üzerine mahkeme başkanı, “Dosya çok kapsamlı. Sadece hafta sonları bakabiliyoruz. 600 dosyamız var” dedi.

Bunun üzerine söz alan Prof. Dr. Yalçın Küçük, “O kadar yol geldim. Biraz konuşmak istiyorum” dedi. Hakkında açılan davayla ilgili olarak, “Soruşturmayı yürüten polis amiri, iddianameyi hazırlayan savcı, yargılamayı yapan ilk heyetin başkanı ve daha sonra devam eden yargılamadaki mahkeme başkanı meslekten ihraç edilmiştir” dedi.

Küçük’ün beyanlarının ardından mahkeme heyeti mütalaanın hazırlanması için duruşmayı erteledi. (Hürriyet)