Ödemiş Ödemiş, Atatürk'ü oratoryo ile andı

Ödemiş, Atatürk'ü oratoryo ile andı

Paylaş
Ödemiş, Atatürk'ü oratoryo ile andı

Ödemiş, Atatürk'ü oratoryo ile andı

İZMİR'in Ödemiş ilçesinde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 81'inci ölüm yıl dönümünde belediye tarafından düzenlenen oratoryo ile anılırken, duygu dolu anlar yaşandı.

Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında, Belediye Kültür Merkezi'nde, dün (pazar) akşam Atatürk Oratoryosu düzenlendi. Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 81'inci ölüm yıl dönümünde anmak için Ödemişliler salonu doldurdu. Mahmut Karagenç tarafından hazırlanan ve genç ses ve saz sanatçılarının sahne aldığı oratoryoda Atatürk'ün cephelerde geçen yılları, Atatürk'ün önderliğindeki Kurtuluş Savaşı ve sonrasında devrimlerle ve atılımlarla yükselen çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin öyküsü yine Atatürk'ün sevdiği türküler eşliğinde anlatıldı.

SARI ZEYBEK İLE DUYGU SELİ

'Sarı Zeybek' gösterisi için Atatürk'ü canlandıran Semih Özbilgi'nin sahneye gelişi salonda büyük heyecan yarattı. Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Füsun Aşkar tarafından hazırlanan makyajla Ata'yı canlandıran öğretim görevlisi Özbilgi, uzun süre alkışlandı. Kimi izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı. Duygu dolu oratoryo hep bir ağızdan İzmir Marşı'nın söylenmesi ile son buldu. CHP'li Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, eşi Selma Eriş, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüsnü Korkmaz, Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ve salonu dolduran Ödemişliler, sanatçıları ayakta alkışladı.

Yüreklere dokunan, hislere tercüman olan bir oratoryo ile modern Türkiye'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü andıklarını dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Eriş, emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Eriş, Sarı Zeybek gösterisi için Atatürk'ü canlandıran Semih Özbilgi'ye çiçek takdim edip, teşekkür etti. Oratoryo sonrası Ödemişliler, Ata'yı canlandıran Semih Özbilgi ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberin Devamı