Ödemiş Ödemiş, tarihi Birgi ile YAPEX'te yerini aldı

Ödemiş, tarihi Birgi ile YAPEX'te yerini aldı

Paylaş
Ödemiş, tarihi Birgi ile YAPEX'te yerini aldı

Ödemiş, tarihi Birgi ile YAPEX'te yerini aldı

İZMİR'in Ödemiş Belediyesi, Antalya'da 27'ncisi düzenlenen YAPEX Yapı, İnşaat ve Restorasyon Fuarı'nda tarihi Birgi'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini sergiliyor.

Kenti tanıtmak ve turizm alanında gelişimine katkı sunmak üzere çalışmalarını sürdüren Ödemiş Belediyesi, YAPEX Yapı, İnşaat ve Restorasyon Fuarı'nda yerini aldı. Konyaaltı Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi'nde 6-8 Kasım arasında düzenlenen fuarın açılış törenine ÇEKÜL Vakfı Başkanı Metin Sözen, Tarihi Kentler Belediyeler Birliği Başkanı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve yurdun dört bir yanından belediye başkanları katıldı. Aydınoğulları Beyliği'ne başkentlik yapan tarihi Birgi'yi tüm yönleriyle yansıtan bir stantla ziyaretçilerin ilgi odağı olan Ödemiş Belediyesi, fuarın ilk gününde ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'i konuk etti. Başkan Eriş, Sözen'e kentte tarihi dokunun korunması adına sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Ödemiş belediye meclis üyeleri ile birlikte belediye başkanlarını ağırlayan Eriş, konuk başkanlara kentin simgesi olan 'Efe' heykelini armağan etti.

Başkan Eriş, "Kentimizin tarihi mirasına sahip çıkarak turizm yönüyle de ön plana çıkarmak üzere çalışmalarımızı her platformda sürdürüyoruz. YAPEX de bu anlamda önemli bir buluşma. Tarih, kültür ve doğa mirasımız Birgi'yi tanıtan standımızla fuarda yerimizi aldık. Birgi'de var olan dokuyu korumak için çalışmalarımızı anlattık. İlgi çok yüksek. Biz de tarih, doğa ve kültür mirasımız Birgi'yi, Bozdağ ve Gölcük ile birlikte düşünerek turizm destinasyonu yapmak, var olan potansiyeli harekete geçirmek üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberin Devamı