Ödemiş Ödemiş'te fenere alayı ve konserli Cumhuriyet coşkusu

Ödemiş'te fenere alayı ve konserli Cumhuriyet coşkusu

Paylaş
Ödemiş'te fenere alayı ve konserli Cumhuriyet coşkusu

Ödemiş'te fenere alayı ve konserli Cumhuriyet coşkusu

İZMİR'in Ödemiş ilçesinde, Cumhuriyet'in 96'ncı kuruluş yıl dönümü kapsamında akşam fener alayı ve Hükümet Meydanı'nda konser düzenlendi.

Saraçoğlu Caddesi'ndeki 2 bin kişinin katıldığı zeybek gösterisi ve Saracoğlu Stadyumu'ndaki tören ve çeşitli gösterilerle başlayan kutlamalar, akşam da fener alayı ve Hükümet Meydanı'ndaki konserle devam etti. Ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Salı Pazarı'nda toplanan binlerce kişi, çalınan marşlar eşiğinde Saraçoğlu Caddesi güzergahını takip ederek Hükümet Meydanı'na yürüdü. Bazı Ödemişliler de evlerinin balkonlarından bu coşkuya Türk bayrağı sallayıp, alkışlarla ortak oldu. Yürüyüşün sonunda kalabalığa seslenen Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, "Ödemişliler, Cumhuriyet ve Atatürk sevgisiyle dolu yürekleriyle Cumhuriyet Bayramımızı kutlamaya sonsuza dek devam edecekler. Gelecek yıllarda da yine bu caddelerde ve meydanlarda olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Ece Kıdeyş ve Mahmut Karagenç konser verdi. Konserde Belediye Başkan Mehmet Eriş ve eşi Selma Eriş ile izleyenlerde şarkı ve türkülere bulundukları yerden zaman zaman eşlik etti. Konser, hep bir ağızdan İzmir Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberin Devamı