Ekonomi Ödüllü ultra lüks yat denize inmeye hazır

Ödüllü ultra lüks yat denize inmeye hazır

Paylaş
Ödüllü ultra lüks yat denize inmeye hazır

CMB Yat Şirketi tarafından üretilen, geçen yıl İtalya'da "En İyi Dizayn" ödülünü alan ve dünyanın ilk balkonlu ultra lüks yatı özelliğine sahip 47 metrelik mega yat, Türk asıllı İngiliz bir işadamına satıldı

CMB Yat Şirketi tarafından Antalya Serbest Bölgesi’nde üretilen, geçen yıl İtalya’da "En İyi Dizayn" ödülünü alan ve Türk asıllı İngiliz bir işadamına satılan dünyanın ilk balkonlu ultra lüks yatı özelliğine sahip mega yat, denize inmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

CMB Yat Şirketi sahibi Hüseyin Başaran, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 yıl önce yapımına başlanan 47 metre uzunluğunda kompozit teknenin tamamlandığını ve Türk asıllı İngiliz bir müşteriye 15,5 milyon avroya satıldığını söyledi.

Yatın geçen yıl İtalya’da düzenlenen ve İngiltere, Fransa, İtalya, Hollanda ve ABD’den şirketlerin katıldığı "International Yacht Awards’da" ilk 8 arasında yer aldığını, "En İyi Dizayn" yarışmasında ise birinci olduğunu hatırlatan Başaran, yatın en önemli özelliklerinden birinin balkonlu olması olduğunu kaydetti.
Yatın üst katında yanlardan sağa ve sola açılan balkonları bulunduğunu anlatan Başaran"Yatta 5 yolcu, 4 personel kamarası, 2 salon, 2 de mutfak bulunuyor. Yat 9’u personel 19 kişi kapasiteli. Yapımında 200 işçi çalıştı. Yat 17 deniz mili hız yapabilme ve okyanusa açılabilme özelliğine sahip" dedi.
Teknenin tamamen Türk mühendis ve işçisinin eseri olduğunu, Türk yat sektörünün geleceğini çok parlak gördüğünü vurgulayan Başaran, "Çünkü bu işi İtalya’dan, Fransa’dan, İngiltere’den, Hollanda’dan daha iyi yaptığımıza inanıyorum. Eğer bu tekneyi yurt dışından almaya kalksaydınız, iki katı para ödemek durumunda kalırdınız ve bu kadar iyi bir kaliteye sahip olamazdınız. Gelecekte bu sektörde Avrupa’da, hatta dünyada bir numara olabiliriz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Başaran, şirket olarak bu boyda ikinci yatı tamamlayıp sattıklarını anlatarak, 47 metre boyunda 2 yat daha yapmaya başlandığını, birinin ABD’li bir işadamına satıldığını söyledi. Ayrıca 75 metre boyunda yeni bir yat yapımı için Katarlı bir işadamı ile görüşmelerinin sürdüğünü kaydeden Başaran, dünyanın artık büyük boy yat üretimine yöneldiğini bildirdi.

-"Antalya’dan Amerika’ya rahat rahat gidilebilir"-

CMB Yat Şirketi Proje Müdürü İrfan Başar da yatın yapımına 2010 yılında başlanıldığını ve 2 yıl içinde tamamlandığını söyledi.

Yatın ağustos ayı sonunda teslim edileceğini bildiren Başar, "Hem projenin kalitesi hem de zamanında tamamlanması açısından hedefe ulaşmış durumdayız" dedi.

Yatın yakıt kapasitesinin 25 ton olduğunu ifade eden Başar, "Antalya’dan Amerika’ya rahat rahat gidilebilir. Yat 18 metre yüksekliğinde, 9 metre genişliğinde" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yatın üst katında sağa sola açılan balkonların dünyada ilk olduğunu, yatın "En İyi Dizayn" ödülünü almasında balkonun da etkili olduğuna işaret eden Başar, "Dünyada ilk kez ultra lüks bir yatta balkon uygulaması yapıldı. İki balkon da açıldığında tamamen deniz manzaralı bir seyahat yapılabilecek. Sanırım bundan sonra yatlarda balkon uygulaması başlatılabilir" dedi.

Yatın 6 metrekarelik garajı ile 2 de jet skisi bulunduğunu belirten Başar, teknenin sağlam ve mühendislik olarak iyi hesaplanmış bir tekne olduğunu ifade etti. Başar, yatın isminin önce "Mina" olduğunu, ancak satılmasının ardından "Orient Star" olarak değiştirildiğini kaydetti.

Yat, tersanedeki son işlemlerinin ardından yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki limana taşıyıcı ile taşındı. Yatın denize indirilmesi için çalışmalar ise devam ediyor.