Merkez 'Ödünç İmgeler' sanatseverlerin beğenisine sunuldu

'Ödünç İmgeler' sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Paylaş
'Ödünç İmgeler' sanatseverlerin beğenisine sunuldu

'Ödünç İmgeler' sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) – MERSİN’de sanatçı Orçun Çadırcı’nın imgelerin farklı sanat mecralarında işlenmesine yönelik hazırladığı ‘Ödünç imgeler’ adli resim sergisi, sanatseverlerden tam not aldı.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde açılan sergi, sanatçı Orçun Çadırcı’nın tuvale akrilik tekniği kullanarak hazırladığı 14 eser, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sanatçının 10’uncu kişisel sergisinin açılışına, MTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge, Genel Sekreteri Kadir Dölek, Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi, Galeri Sorumlusu Seda Şahbaz ve sanatseverler katıldı.
Sergi açılışında konuşan Çadırcı, sanat eserlerinin, kendi tarihinden ya da günümüzde üretilen sanattan muaf olamayacağını söyledi. Sanatçıların bilerek ya da bilmeyerek maruz kaldığı imgelerden edindiği izlenimleri yapıt haline dönüştürdüğünü belirten Çadırcı, "Sanat, sanatçının yaratma edinimi ve özgünlüğü kendisine ait olmakla beraber, maruz kaldığı gerçekliğin çıktılarıdır" dedi.
Tuvallerinde işlediği imgelerde, yaşadığı kültürden coğrafyaya, okuduğu yazardan şaire kadar her türlü dış faktörden etkilendiğini ifade eden Çadırcı, "Örnek vermem gerekirse fotoğrafçıların çektiği fotoğraflardaki insanlardan ya da bir bale temsilinden imgeleri ödünç alarak tablolarıma entegre ediyorum. Önce soyutlama yapıyorum, arka plan boyamasını bitirdikten sonra anlatmak istediğim konuya yönelik ödünç aldığım figürlerin eklemesini yapıyorum" diye konuştu.
Genellikle farkında olarak ödünç imgeler aldığını dile getiren Çadırcı, serginin isminin bu nedenle ‘ödünç imgeler’ olduğunu da anlattı.
18 Aralık’a kadar açık kalacak sergi, hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı