Eskişehir Odunpazarı'nda festival coşkusu devam ediyor

Odunpazarı'nda festival coşkusu devam ediyor

Paylaş
Odunpazarı'nda festival coşkusu devam ediyor

Odunpazarı'nda festival coşkusu devam ediyor

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR’de Odunpazarı Belediyesi tarafından Odunpazarı Meydanı’nda “The Voice Of The Wood- Ahşabın Sesi” sloganı ile düzenlenen 5’inci Uluslararası Ahşap Heykel Festivali, 4 günü geride bıraktı.

Festivalde sanatçılar çalışmalarına aralıksız devam ederken, eserler de şekillenmeye başladı. Vatandaşların yoğun ilgisi festivalin 4’üncü gününde de devam etti. Bir süre sanatçıların çalışmalarını izleyen vatandaşlar, sanatçılardan çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Festival alanında bulunan hediyelik eşyaların satıldığı, ahşap ustalarının çalışmalar yaptığı stantları da gezen vatandaşlar, alışveriş yapmayı da ihmal etmedi. İkisi yabancı 8’i yerli olmak üzere 10 sanatçı ve bilim insanının katıldığı 5’inci Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nde, müzik dinletileri devam etti. Festivale İran’dan katılan Nasrin Yousefi ve Esfandyar Moradpour, Ahşap Heykel Festival’inin farklı sanatçıları ve teknikleri bir araya getirdiğini belirterek, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür etti.

Festivale İran’dan katılan Nasrin Yousefi, Ahşap Heykel Festivali’nde olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Festivalin heykeltraşların bir araya gelmesi için en iyi yer olduğunu belirten Yousefi, festivalde farklı heykel, çalışma, teknik ve hatta materyal gördüklerini vurguladı. Festivalin tüm bu çalışmaları daha iyi yapabilmek, ilham verebilmek için çok faydalı olduğunu ifade eden Yousefi, “Bu kadar farklı teknikle çalışan, farklı eserler yapan heykeltraşın özellikle bir festivalle bir araya getirilmesini çok ciddiye alıyorum. Birbirinden farklı insanların büyük bir istekle çalışması bana ilham veriyor” dedi. Eskişehir’e ilk kez geldiğini dile getiren Yousefi, kenti çok beğendiğini söyledi.

Haberin Devamı