Merkez OECD : Yönetimler dijital çağa uyum için çabalarını artırmalı

OECD : Yönetimler dijital çağa uyum için çabalarını artırmalı

Paylaş
OECD : Yönetimler dijital çağa uyum için çabalarını artırmalı

OECD : Yönetimler dijital çağa uyum için çabalarını artırmalı

Deniz Kılınç / İstanbul, 9 Mayıs (DHA) – Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), ülkelere, insanların dijitalleşen dünyada yer bulabilmeleri için, sahip olmaları gereken becerileri sağlama çağrısı yaptı.
OECD’nin "OECD Beceriler Görünümü 2019 (OECD Skills Outlook 2019)" başlıklı raporunda yönetimlere, insanların süregelen dijital dönüşüm sürecinden daha fazla yararlanabilmesi için eğitim ve yetiştirme politikalarına ilişkin çalışmalarını artırma çağrısı yapıldı.
Organizasyon’un "Ben İşin Geleceğiyim (I am the Future of Work)" kampanyası kapsamında oluşturulan rapor, iş piyasalarının teknolojik değişime göre gelişmesiyle, nüfuslarının beceri düzeylerine bağlı olarak söz konusu dijital dönüşüme bazı ülkelerin diğerlerine göre daha hazır olduğunu ortaya koydu.
Rapora göre, aralarında Belçika, Danimarka, Finlandiya, Norveç ve İsveç’in bulunduğu bazı ülkeler, dijitalleşmiş dünyada büyümek için gereken beceri, etkili ve uzun süreli eğitim sistemleriyle diğer ülkelerin bir adım önünde yer alıyor.
Raporda, Japonya ve Güney Kore’nin de söz konusu düzeye ulaşabilecek potansiyele sahip olduğu, ancak yaşça büyük ve genç çalışanlarını dışarıda bırakmayacak şekilde çabalarını artırmaları gerektiği belirtildi.
Ayrıca Türkiye, Şili, Yunanistan, İtalya, Litvanya ve Slovakya’daki yetişkinlerin, ortalama olarak dijital dünyada yarar sağlayacak becerilere sahip olmadıkları ve mevcut eğitim sistemlerinin, söz konusu becerileri kazanmaları için yetersiz olduğu vurgulandı.
Raporun yayınlanmasının ardından OECD Direktörü Angel Gurría şu değerlendirmeyi yaptı:
"Hızla dijitalleşen dünyamızda bireylerin sahip oldukları beceriler, oyunun ilerisinde olma veya gerisinde kalma kapsamında fark yaratıyor.
"Bireylere yardım edilmesi için yönetimlerin esneklik, iş mobilitesi ve iş istikrarını teşvik edecek politikalar arasında denge sağlaması gerekiyor. İş yerleri de, çalışanlarının iş piyasasındaki değişen taleplere adapte olarak becerilerini artırmaya yönelik adımlar attığından emin olmalıdır.
"Beceri sistemlerimizi geliştirerek, bugün görülen teknolojik devrimin herkesin hayatını olumlu şekilde etkilemesini sağlayabiliriz."

Haberin Devamı