Beden Sağlığı Ofis çalışanlarına 5 altın öneri

Ofis çalışanlarına 5 altın öneri

Paylaş
Ofis çalışanlarına 5 altın öneri

Prof. Dr. Erhan Serin, yoğun çalışma hayatı ile bilgisayar karşısında geçirilen uzun zaman nedeniyle bel ve boyun ağrılarından şikâyet edenlerin sayısının her geçen gün arttığını söyledi

Prof. Dr. Serin, duruş bozukluğunu gidermek için 5 öneride bulundu:

Haberin Devamı

1. İDEAL VÜCUT YAPISINI SAĞLAYIN

"Ağaç yaşken eğilir" sözünü unutmamak gerekiyor. Küçük yaşlardan itibaren, çocuklara ideal duruşun öğretilmesi gerekiyor. Yaşına uygun spor yapması sağlanarak, kas ve eklem yapısı güçlendirilmeli. Sırt, bel ve boyun kaslarını güçlendiren sporlar, duruş bozukluğunu önlüyor. Yüzme ise omurga dostu sporlar arasında ilk sıralarda yer alıyor.

2. AĞIR ÇANTA TAŞITMAYIN

Özellikle gelişme çağındaki çocukların her gün, taşıyamayacakları kadar ağır çantalarla okula gidip gelmesi duruş bozukluğuna yol açıyor. Bu nedenle çekilebilen, tekerlekli çantalar kullanılması öneriliyor.

3. MASANIZI DÜZENLEYİN

Bilgisayar ekranı ile başın aynı seviyede tutulması gerekiyor. Ayrıca her iki ayağın da yere temas ederek, çalışma sırasında masaya yakın oturmanın sağlanması da duruş bozukluğunun ortaya çıkışını engelliyor. Oturulan koltuğun kolçaklı, sırt kısmının da omurga eğriliklerine uygun kaviste olması gerekiyor. Saat başı ayağa kalkarak hareket etmek de duruş bozukluğunu önleyebiliyor.

Haberin Devamı

4. YATIŞ POZİSYONUNUZU DÜZELTİN

Yatağın çok sert olmaması gerekiyor. Sanıldığı gibi beli ağrıyan kişinin sert zeminde yatması doğru değil. Ama uyuma pozisyonunda kişi yatağa da gömülmemeli. Sırtüstü yatarken yastığın boynunuzu arkaya yatıracak kadar alçak, öne düşürecek kadar da yüksek olmaması öneriliyor. Yan yatarken de, omuz ile boyun arasında oluşan boşluğu uygun biçimde doldurması gerekiyor.

5. KASLARINIZI GÜÇLENDİRİN

Düzenli spor yapmak duruş bozukluğunu önlemeye yardımcı oluyor. Bu yüzden bel ve karın kaslarınızı güçlendirin.

Habertürk