Yaşam Oğlunun yüzünü yaprak lifleriyle resmetti

Oğlunun yüzünü yaprak lifleriyle resmetti

Paylaş
Oğlunun yüzünü yaprak lifleriyle resmetti

Sanatçı Cafer Arslan'ın 2 yaşındaki oğlundan etkilenerek sisal yapraklarının liflerinden yaptığı eserlerden oluşan sergi, "Yüzlerim" adıyla Merinos Tekstil Sanayi Müzesinde açıldı

Küratörlüğünü Prof. Dr. Ayten Sürür’ün yaptığı lif sergisinin açılışında konuşan Arslan, çalışmalarında, 2 yaşındaki oğlu Tuna’nın doğumundan bugüne kadarki yüz ifadelerinden esinlendiğini söyledi.

Haberin Devamı

"Çocuklar, en yalın, en doğal yüze sahipler. Herhangi bir gizlemeleri, maskeleri yok" diyen Arslan, bu yüzden oğlunun yüzünden çok etkilendiğini ve liflerle oğlunun yüzünü resmettiğini anlattı. Serginin 2 yıllık bir sürecin ürünü olduğunu dile getiren Arslan, "Sisal yaprağının liflerini kullanarak, kendi geliştirdiğim teknikle çalışmalar yaptım. Lif sanatlarıyla ilgili gelinen son noktayı gösteren bir sergi oldu.

’Yüzlerim’ sergisi, 15 eserden oluşuyor. Tekstil sanatları deyince akla sadece el sanatları geliyor. Bizler, çağdaş lif sanatını kullanarak uygulamalar yaptık. İzleyiciler, sergide alışkın olmadıkları malzemelerle yapılan resimler bulacak" diye konuştu. Prof. Dr. Ayten Sürür de tekstil ve lif sanatıyla ilgili yürütülen proje kapsamında, 3. sergiyi açtıklarını belirterek, lif sergisinin tekstilin büyük bir alana yayıldığını göstermek adına önemli olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez de konuşmasında, Merinos Tekstil Sanayi Müzesinin ayda yaklaşık 4 bin ziyaretçiyi ağırladığını, lif sergisine Bursalıların ilgi göstereceğini dile getirdi. Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muhsin Özlükurt, sanatçı Arslan ve beraberindekiler, sergiyi gezdi. Sergi, 17 Ocak 2014’e kadar ziyaret edilebilecek.

AA