Ankara OGM, 11 Kasım'a şimdiden hazırlanıyor

OGM, 11 Kasım'a şimdiden hazırlanıyor

Paylaş
OGM, 11 Kasım'a şimdiden hazırlanıyor

OGM, 11 Kasım'a şimdiden hazırlanıyor

ANKARA, (DHA)- ORMAN Genel Müdürü Bekir Karacabey, 11 Kasım 2019’da başlatılan 'Geleceğe Nefes-Milli Ağaçlandırma Günü' için şimdiden çalışmalara başlandığını belirterek, "Bir seferberliğe dönüşen fidan dikim etkinliği için bu yıl da rekorlar kırmayı hedefliyoruz" dedi.
1971 yılında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından kabul edilen 21 Mart Dünya Ormancılık Günü, Türkiye’de de 1975'ten beri 21-26 Mart Orman Haftası olarak kutlanıyor. Ormanların korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması için 182 yıldır çalışan OGM koordinasyonunda gerçekleşen Orman Haftası, bu yıl da coşkuyla kutlandı.
20 YILDA 5,4 MİLYAR FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, son 20 yılda Türkiye genelinde 5,4 milyar fidanı toprakla buluşturduklarını belirterek, "Orman Haftası ile ilgili en temel amacımız toplumun her kesiminde ve yaş grubundan vatandaşımıza ağaç sevgisini aşılamak. Fidan dikmeye devam edeceğiz. Bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle toplu etkinlikler düzenleyemedik. Ancak buna karşın orman bilincinin artırılmasına yönelik 28 bölge müdürlüğü ile bazı illerde, eğitim kurumları öncülüğünde çeşitli fidan dikimi ve dağıtımı programları yaptık" dedi.
Orman teşkilatının her üyesinin gece gündüz demeden fedakarca çalıştığına dikkat çeken Karacabey, "Yaptığımız bu çalışmalar; ormanların geliştirilmesinden, toprağın erozyonla yok olmamasına, orman köylümüzün kalkınmasından ormanların kanun dışı müdahalelerden korunmasına, meraların ıslahından, ormana ulaşım yollarına kadar çeşitlilik gösteriyor. Ağaçlandırma çalışmaları yanında zaman zaman afet boyutuna ulaşan yangınlarla da mücadele ediyoruz" diye konuştu.
'11 KASIM’A HAZIRLANIYORUZ'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 11 Kasım 2019’da başlatılan Geleceğe Nefes-Milli Ağaçlandırma Günü için şimdiden çalışmalara başlandığının altını çizen Karacabey, "Son iki yıldır 7'den 77'ye her kesimden vatandaşlarımızın katılımlarıyla 81 ilimizde aynı anda binlerce fidan toprakla buluştu. 'Bir saatte en fazla fidan dikme' ve 'Bitkilerden Türkiye haritası' gibi özel etkinliklerle de iki yıl üst üste Guinness Rekorlar kitabına girdik. Bir seferberliğe dönüşen fidan dikim etkinliği için bu yıl da rekorlar kırmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı