Gündem Öğrenci evine öyle bir fatura geldi ki!

Öğrenci evine öyle bir fatura geldi ki!

Paylaş
Öğrenci evine öyle bir fatura geldi ki!

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde üniversite öğrencilerinin kaldığı eve yaklaşık 120 bin liralık elektrik faturası geldi. Evde kalan öğrenciler faturaya itiraz ederek, yeniden düzenlenmesi için talepte bulundu

Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri 3’üncü sınıf öğrencileri 21 yaşındaki Cihat Kabak ve 22 yaşındaki Can Camgöz’ün kaldığı Yeni Mahalle Atakent 1 konutları 12/C bloktaki eve 119 bin 874.60 lira elektrik faturası kesildi. Faturayı, internetten gören üniversite öğrencileri şaşkınlık geçirdi. Evde kalan üniversite öğrencisi Can Camgöz, internet üzerinden elektrik faturasını kontrol ettiğini belirterek, "İlk önce faturanın 119 lira olduğunu sandım. Ancak rakamlar arasındaki noktalara baktığımda 119 bin lira olduğunu anladığımda şaşkınlığa uğradım. Fatura Cihat’ın üzerine olduğu için korkunç haberi önce ona vermek istedim. TREPAŞ’ı aradık ve konuyu bildirdik. Ama henüz daha bir işlem yapılmadı. Çok yüksek bir meblağ çünkü. Ödeme imkanımız yok" dedi.

’FABRİKAYA BİLE GELMEZ BU FATURA’

Aboneliği kendi adına olan öğrenci Cihat Kabak, faturadaki meblağı öğrendiğinde şaka yapıldığını zannettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Arkadaşım 119 bin lira fatura kesildiğini söyleyince inanamadım. İnternetten girerek kendim de kontrol ettim ve 119 bin lira olduğunu gördüm. TREPAŞ’ı aradım, onlarda faturayı teyit etti. İtiraz kaydı oluşturdum. Fabrikaya bile gelmez bu fatura dedim. Ama şu ana kadar geri dönüş olmadı. Tabi öğrenciyiz. Ailelerimize daha faturayı haber veremedik. Arayıp, söyleyemedim. Faturayı görünce ev arkadaşım kaçmayı düşündü. Bende kaçamazsınız, bu fatura ortak dedim. Soruşturduk, daha önce bu şekilde düzenlenen faturalar olmuş. Birkaç tanesi iptal olmamış, ödetmişler. Ödeyin derlerse ödeyemeyiz, bir canımız var." İki öğrenci son ödeme tarihi 23 Mayıs 2016 olan faturanın TREPAŞ tarafından düzeltilmesini bekliyor.