Gündem Öğrenci umresine kaç kişi başvurdu

Öğrenci umresine kaç kişi başvurdu

Paylaş
Öğrenci umresine kaç kişi başvurdu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen öğrenci, öğretmen ve velileri kapsayan 10 günlük umre turunun kayıtları bugün sona erdi

Yarıyıl tatilini kutsal topraklarda değerlendirmek isteyen öğrenci, öğretmen ve veliler, 24 Ocak'ta Türkiye'den hareket edecek. Dün akşam saatlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 3 bin kişilik kontejanı olan yarıyıl dönemi umre ziyaretleri için 2 bin elli kişinin başvurduğu belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organize ettiği 2012 Umre Programı çerçevesindeki ilk tur Umre ziyaretleri için kayıt tarihi 16 Ocak’ta sona eriyor. Hac mevsiminin sona ermesinin ardından Suudi Arabistan Hac Bakanlığı'nca belirlenen umre takvimine göre, bu yıl Türkiye’den ilk umre, 11 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Birinci tur için yapılacak müracaatlar ise dün sona erdi.

Haberin Devamı

Müracaatlar bugün itibariyle 37 bin 700 kişiye ulaşırken “20 günlük ve 14 günlük Ekonomik Konaklama' dışında diğer konaklama türlerinde kayıtlar dolmuş durumda. 16 Ocak tarihine kadar müracaatlar sadece “20 Günlük ve 14 Günlük Ekonomik Konaklama" türlerinde yapılabilecek. Geçtiğimiz yıl Türkiye’den umre ziyaretini yapmak üzere 410 bin kişi kutsal topraklara gitmişti. Bu yıl rakamın artacağı tahmin ediliyor.

DHA