Yaşam Öğrenci ve veli 'trafik polisi' olacak

Öğrenci ve veli 'trafik polisi' olacak

Paylaş
Öğrenci ve veli 'trafik polisi' olacak

Okul önlerinde görev yapmak üzere, veli, öğretmen ve 12 yaşından büyük öğrencilere ''Trafik polisi'' yetkisi verilecek

İlk ve orta dereceli okul öğrencilerinin okul önlerinde güvenli şekilde okula giriş ve çıkışlarını sağlamak amacıyla veli ve öğretmenler ile, 12 yaşından büyük öğrencilere ‘’trafik polisi’’ yetkisi verilecek.

Karayolları trafik yönetmeliğinde yapılan değişiklik uyarınca, özel kıyafet ve işaret taşıyacak olan bu kişiler, Trafik Müdürlüğünce oluşturulacak komisyon tarafından seçilerek, eğitimden geçirilecek ve okul önlerinde trafiği yönetecek.

Eğitim sonucu başarılı olan adaylara İl Emniyet Müdürü imzalı ‘’Okul Geçidi Görevli Belgesi” verilecek. Bu görevliler okul önlerinde, öğrencilerin güvenli şekilde karşıdan karşıya geçişlerini veya okul giriş ve çıkışlarını sağlamak amacıyla taşıt trafiğini durdurma yetkisine sahip olacak. Kural ihlali yapan araç ve sürücüleri, trafik müdürlüğüne bildirecek.

Okul geçidi görevlileri, beyaz reflektif bantlı yelek ve şapka giyecek. Yeleğin önünde ve arkasında trafik işareti ve şapkasının önünde de “Trafik” yazılı bant bulunacak. Görevliler, arka ve ön yüzünde ‘’Geç’’ ya da ‘’Dur’’ yazılı işaret çubuğu da taşıyacak.

GAZETEPORT

Haberin Devamı