Gündem Öğrenci yurdunda yangın paniği!

Öğrenci yurdunda yangın paniği!

Paylaş
Öğrenci yurdunda yangın paniği!

Öğrenci yurdunda yangın paniği!

Şişli'de, üniversite öğrencilerinin kaldığı yurtta su ısıtıcısından çıkan yangın panik yaşanmasına neden oldu. Dumandan etkilenen ve korkuya kapılan 2 öğrenci hastaneye götürülerek ayakta tedavi edildi.

Nişantaşı Büyükçiftlik Sokak’taki Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu Yurdu’nda, dün saat 23.15 sıralarında yangın alarmı verildi. Çoğu yataklarında olan ve yatmaya hazırlanan 98 öğrenci alarmla birlikte kendilerini bina dışına attı.

4 katlı binanın 3’üncü katında kız öğrencilerin kaldığı bir odada su ısıtıcısıdan çıktığı belirtilen yangın, odadaki perde ve masayı tutuşturdu. Bir anda dumanlar içinde kalan öğrenciler kendilerini oda dışına atarken, personel ve zemin katta kalan erkek öğrenciler yardıma koştu.

Yangın kısa sürede söndürülürken, dumandan etkilenen bir kız öğrenci tekerlekli sandalye ile diğer öğrenci ise arkadaşlarının kollarında yakındaki hastaneye götürüldü. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri gerekli tedbirleri aldıktan sonra ayrıldı. Ayakta tedavi gören 2 öğrencinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.