Türkiye (Son Dakika) Karbonmonoksitten zehirlenen öğrenciler taburcu oldu

Karbonmonoksitten zehirlenen öğrenciler taburcu oldu

Paylaş
Karbonmonoksitten zehirlenen öğrenciler taburcu oldu

Çorum'un Osmancık ilçesindeki bir kız öğrenci yurdunda karbonmonoksit zehirlenmesi şüphesiyle 103 öğrenci hastaneye kaldırıldı. Yapılan son açıklamada 100 öğrencinin taburcu olduğu, 3 öğrencinin ise tedavilerinin devam ettiği belirtildi.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Osmancık ilçesindeki bir kız öğrenci yurdunda karbonmonoksit zehirlenmesi şüphesiyle 103 öğrencinin hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Vali Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ömer Derindere Fen Lisesi Kız Öğrenci Yurdu'ndaki 103 öğrencinin, karbonmonoksit zehirlenmesi şüphesiyle Osmancık Devlet Hastanesi ile Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığını bildirdi.

"5 öğrenci yoğun bakımda"

Öğrencilerden 20'sinin Çorum'da tedavi edildiğini belirten Çiftçi, "5 öğrencimiz yoğun bakımda ama şuurları açık. Diğer öğrencilerimiz de Osmancık'taki hastanede. Tedbir olarak tüm öğrencilerimizi hastaneye kaldırdık. AFAD ekiplerimiz okulda çalışma yapıyor." dedi.

Erdoğan, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum Valisi ile zehirlenen öğrenciler hakkında konuştu. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Osmancık ilçesindeki bir kız öğrenci yurdunda karbonmonoksit zehirlenmesi şüphesiyle öğrencilerin hastaneye kaldırılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum Valisi Çiftçi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmede öğrencilerin sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı ve 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

Haberin Devamı

100 öğrenci taburcu oldu

Hastaneye kaldırılan 103 öğrenciden 100'ü, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yoğun bakım servisindeki 3 öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu, 'ihmal' iddialarına ilişkin başlatılan adli ve idari soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

Öte yandan olayda ihmal olduğu iddialarına ilişkin Çorum Valiliği'nce açılan idari soruşturmanın yanı sıra Çorum Başsavcılığı'nca başlatılan çok yönlü adli soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi. Soruşturma kapsamında polis ve jandarma ekipleri, gazdan etkilenen öğrenciler ve yurt görevlilerinin ifadelerine başvuruyor.