Isparta Öğrenciler cama astığı afişle 'kadına şiddete karşı' farkındalık oluşturdu

Öğrenciler cama astığı afişle 'kadına şiddete karşı' farkındalık oluşturdu

Paylaş
Öğrenciler cama astığı afişle 'kadına şiddete karşı' farkındalık oluşturdu

Öğrenciler cama astığı afişle 'kadına şiddete karşı' farkındalık oluşturdu

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Proje Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Topluluğu (PAGUK) öğrencileri 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında kent merkezindeki iş yerlerinin camına 'Bu işletmede kadına şiddet uygulayan kişilere satış yapılmamaktadır' yazılı afiş astı.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında SDÜ öğrencileri, kadına şiddete karşı farkındalık oluşturmak için proje hazırladı. Kentin en işlek bölgelerinden Mimar Sinan Caddesi'ndeki esnafla görüşen öğrenciler, iş yerlerinin kapı ve camlarına afiş astı. Afişlerde, 'Bu işletmede kadına şiddet uygulayan kişilere satış yapılmamaktadır' yazısı yer aldı.
SDÜ Gıda Mühendisliği 2'nci sınıf öğrencisi ve PAGUK Sosyal Proje Koordinatörü Sinem Keleş, farkındalık oluşturmak adına esnaflar, görüşerek yürüttükleri projeye onay veren esnafın iş yerlerine afişleri astıklarını anlattı. Keleş, esnafın kadına şiddete karşı duruşunu göstermek ve projeyle farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Keleş, "Bizlere destek verenlere teşekkür ederiz. Umut ediyorum ki bütün kadınlar sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam geçirir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı