Merkez Öğrenciler, e-Twinning projesiyle doğaya açılıyor

Öğrenciler, e-Twinning projesiyle doğaya açılıyor

Paylaş
Öğrenciler, e-Twinning projesiyle doğaya açılıyor

Öğrenciler, e-Twinning projesiyle doğaya açılıyor

Güven ÖZGÜL/ADANA, (DHA)- ADANA’nın Çukurova ilçesinde farklı okulların da yer aldığı ‘Doğada Hayat Bul’ sloganıyla düzenlenen e-Twinning projesi start aldı.
Milli Eğitim Bakanlığı onaylı projede; Adana'dan Çukurova Yaşar Rukiye Kısacık AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, Ankara'dan Keçiören Subayevleri M.T.A.L., ve Sincan Törekent M.T.A.L., İstanbul'dan Halkalı IMKB ÇPAL, Kartal Sabiha Gökçen M.T.A.L., ile Küçükçekmece Halkalı İMKB okulları yer aldı. 10 öğretmen ve yaklaşık 100 lise öğrencisinin yürüttüğü proje ile pandemi sürecinden olumsuz etkilenen öğrencilerin doğayla aralarındaki bağın güçlendirilmesi hedeflendi.
Çalışmalarda ’Doğada Hayat Bul’ sloganıyla fiziki etkinlikler, kitap okuma etkinlikleri, görsel sanatlar, doğa etkinlikleri ve serbest etkinlikler uygulamalı olarak yapılıyor. Böylece öğrencilerin koronavirüs salgınından olumsuz yönde etkilenmemeleri amaçlanıyor.
Proje hakkında bilgiler veren proje ortağı İngilizce Öğretmeni Sibel Söğüt, bu etkinliklerde asıl gayelerinin, üzerinde hiç düşünmeden yaşanan doğaya saygı ve sevgiyi öğrencilere kazandırmak olduğunu belirtti. Söğüt, "Proje ile pandemi sürecinden olumsuz etkilenen öğrencilerimizin doğayla aralarındaki bağı güçlendirerek, doğanın aslında ‘hayat’ demek olduğuna vurgu yapmak istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı