Denizli Öğrenciler harçlıklarını aşevine bağışladı

Öğrenciler harçlıklarını aşevine bağışladı

Paylaş
Öğrenciler harçlıklarını aşevine bağışladı

Öğrenciler harçlıklarını aşevine bağışladı

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, 6 farklı okulda eğitim gören lise öğrencileri, kaymakamlığın başlattığı proje kapsamında harçlıklarından arttırarak topladıkları 6 bin 885 lirayı, ihtiyaç sahiplerine günde 2 öğün sıcak yemek dağıtımı yapan aşevine bağışladı.

Pamukkale Kaymakamlığı ve Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı (PASVAK), geçen 2 Mart'ta, 'Başka hayatlar da var' isimli yardım projesini başlattı. Projeye ilçedeki Irlıganlı Anadolu Lisesi, Akköy Çok Programlı Anadolu Lisesi, Sema Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Pamukkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Uzunpınar 70. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi, Kayhan 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de katıldı. Öğrenciler, harçlıklarından arttırdıkları parayla yardım kampanyasına destek oldu. Öğrencilerin kendi aralarında topladığı 6 bin 885 lira, her gün 1250 ihtiyaç sahibi kişiye 2 öğün ücretsiz sıcak yemek dağıtımının yapıldığı, PASVAK'a bağışlandı.

'ARTIK ÇEVREME KARŞI DAHA DUYARLIYIM'

Düzenlenen bağış programına Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, PASVAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Topuz ile projeye katılan okullardan öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Akköy Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Sıla Demir, "Bir üst model cep telefonu kullanmasam da olur, bir ayakkabım eksik olsa da olur. Çünkü ayakkabıyı, telefonu bırakın bir kap yemek bulamayan insanlar var. Biz bu proje sayesinde bu hayatları gördük. Mahallemde her gün kağıt toplayan yaşlı amcayı önceden hiç fark etmezdim. Artık çevreme karşı daha duyarlıyım" dedi.

Kaymakam Balcıoğlu ise projede yer alan öğrencilere teşekkür ederek, "Öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerimizi bizzat yaşayarak görerek öğrenmelerini sağlamak için uyguladığımız projemiz çok güzel şekilde devam ediyor. Projeye katılan öğrencilerimizden ne gözlemlediklerini, hayatlarında nelerin değiştiğini sorduğumuzda, 'artık yemek ayırt etmeyeceğim', 'anne- babasını terk eden evlatlardan olmayacağım' gibi tahminimizi de aşan geri dönüşler alıyoruz. Amacımız öğrencilerimizin kalbine dokunabilmekti. Bugünkü bağış programı da bu projemizin başarıya ve amacına ulaştığının bir göstergesidir" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı