Bilim - Teknoloji Öğrenciler koronavirüs ardından Minecraft'tan sanal mezuniyet töreni düzenledi
Paylaş
Öğrenciler koronavirüs ardından Minecraft'tan sanal mezuniyet töreni düzenledi

Bir Japon ilkokul sınıfı mezuniyetlerini kutlamak için çevrimiçi olarak bir araya geldi. Japonya’da da salgın nedeniyle okulların kapanması üzerine öğrenciler, mezuniyet törenlerini Minecraft’ta yapıp, sosyal medyada paylaştı. Onur Binay/posta.com.tr

Büyüyen COVID-19 salgınının sonucu olarak, dünyadaki birçok okul eğitime ara verdi. Japonya'da Nisan ayında eğitim-öğretim yılına başlayan ve Mart ayında sona eren birçok okul kapandı. Ne yazık ki, sonuç olarak, bir dizi mezuniyet töreni iptal edildi. Ancak, bu hayal kırıklığı yaratan iptallere rağmen, bir ilkokul sınıfı, okullarının kapatılmasının, kendi mezuniyet törenlerini durdurmasına izin vermedi.

Haberin Devamı

Backyennew isimli bir Twitter kullanıcısı, ilkokula devam eden oğlunun Minecraft’ta katıldığı mezuniyet töreninin fotoğraflarını ve videolarını yayınladı.

Özellikle, bu mezuniyet töreni okul tarafından planlanmadı. Bunun yerine öğrenciler, kendileri bu fikri ortaya çıkarmak için yaratıcılıklarını kullandı.

Minecraft tarafından üretilen mezuniyet salonunun diğer görüntüleri, bu çocukların mezuniyetlerini çevrimiçi bir platformda yapmada ne kadar iyi bir iş çıkardığını da gösteriyor. Ayrıca öğrencilerin bu çok önemli sanal kutlama için Minecraft avatarlarını da en iyi şekilde giydirdikleri anlaşılıyor.