Ekonomi Öğrenciler mutlu

Öğrenciler mutlu

Paylaş
Öğrenciler mutlu

Edirne Trakya Üniversitesi 48 binden fazla üniversite öğrencisine eğitim sağlıyor. Üniversitenin 2 bin 650 uluslararası öğrencisinin 2 bin 300’ü Balkanlardan

Sevim BÜYÜKTAŞ DEMİR

Hedef; 2023’te 10 bin Balkan uyruklu öğrenci... Üniversitede 2010 yılında açılan Balkan Araştırma Enstitüsü, Balkanlarla ilgili tarih ve edebiyat konularında araştırma yapıyor.

Trakya Üniversitesi, Balkanlardan 12 ülke ve 61 üniversitenin üyesi olduğu Balkan Üniversiteler Birliği’nin kurucusu ve daimi sekretaryası.

BÖLGEDE LİDER


Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Sadece eğitimle değil, 1100 yatak kapasitesi ile bölgenin en önemli sağlık kuruluşuyuz.

Her geçen gün Balkanlardan gelen hasta sayısını katlayarak arttırıyoruz” diyor. Üniversite ve şehrin imkanları dahilinde yaklaşık 160 öğrenciye karşılıksız burs veriliyor.


ROMANLARA ENSTİTÜ


Edirne nüfusunun yüzde 15’ini Romanlar oluşturuyor. Üniversitede 2014 yılında kurulan Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü, Roman vatandaşların koşullarının iyileştirilmesi için birçok çalışma yürütüyor.

Enstitü, toplumun Romanlar konusunda farkındalığının artırılması için çalışırken, dilleri ile ilgili de bilimsel çalışmalar yapıyor.

Haberin Devamı