Erdemli Öğrencilere 'ahilik ruhu' anlatıldı

Öğrencilere 'ahilik ruhu' anlatıldı

Paylaş
Öğrencilere 'ahilik ruhu' anlatıldı

Öğrencilere 'ahilik ruhu' anlatıldı

Mehmet DOĞANER ERDEMLİ(Mersin),(DHA)- MERSİN’in Erdemli ilçesinde, Ertuğrul Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü tarafından 'Ahilik Ruhu' projesi kapsamında sempozyum gerçekleştirildi.
Ertuğrul Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen sempozyuma Mersin Üniversitesi Okul Öncesi Anabilim Dalı öğretim görevlisi Dr. Oğuzcan Çığ ile Özel Eğitim Uzmanı Anadolu Üniversitesi Doktora Öğrencisi Neslihan Çığ konuşmacı olarak katıldı. Sempozyumda okul öncesi ve özel eğitim alanlarında meslek etiği, mesleğin işleyişi, alanın geleceği konuları hakkında öğrencilere bilgi verildi.
Sempozyumda konuşan Dr. Çığ, "Okul öncesi çağda öğrenme hızı çok yüksek. Bu dönemde eğitim çok önemlidir. Devlet politikalarında okul öncesi eğitime verilen önemle ancak toplumun bilinçlenerek gelişebilir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 eğitim vizyonu kapsamında okul öncesi eğitimin zorunlu olacak. Bu nedenle de öğretmen ihtiyacı artacak. Bu okul öncesi ve çocuk gelişimi öğretmenliğine olan talebi de artacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı