Demre Öğrencilere yaz kursu

Öğrencilere yaz kursu

Paylaş
Öğrencilere yaz kursu

Öğrencilere yaz kursu

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - MİLLİ Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle Demre'de kız çocuklarına yönelik Kuran kursu, sanat ve spor kursu açıldı.

Demre'de başlatılan yaz kurslarına, 100'ü yatılı olmak üzere 120 öğrenci katılıyor. Bir ay sürecek kurslar, Demre Anadolu Lisesi yurdunda düzenleniyor. Öğrencilere, sabahları 3 saat Kuran-ı Kerim dersi verilirken, öğleden sonra ise Demre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nce ahşap boyama, basketbol, voleybol ve yakan top kursları veriliyor.

Demre Kaymakamı Murat Uz, Kaş Müftüsü ve Demre Müftü Vekili Ahmet Bayar, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mesut Dikili, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selma Benli, Demre Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Solumaz, Vakıf Müdürü Dönsade Özkal öğrencileri ziyaret etti.

Öğrencilerle bir süre konuşan Kaymakam Murat Uz; "Burada kendinizi evinizde gibi hissedin. Hem ders yapın. Hem sanat ve spor öğrenin. Kutsal kitabımız Kuran- ı Kerim'i öğreneceksiniz. Onun gösterdiği güzel ahlakı edineceksiniz. Hem de sanat öğrenip, spor yapacaksınız. Yeni arkadaşlar edinecek, kaynaşacaksınız" dedi.

Görevlileri de uyaran Kaymakam Uz, "Öğrencilerimizi sıkmadan eğitim verin. İstedikleri farklı sanat ve spor dallarında da kurslar açın" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı