Eğitim - Kariyer Öğretmen atamaları için Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan flaş açıklama

Öğretmen atamaları için Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan flaş açıklama

Paylaş
Öğretmen atamaları için Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan flaş açıklama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 20 bin öğretmen atamasının önümüzdeki ay yapılacağını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Belediyesi tarafından Şeyhşamil Mahallesi'ne yapılan Osman Seçilmiş Mesire Alanı'nın açılışına katıldı.

Burada konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ekonomide dünyada ilk 20 ülkenin içinde olmayı eğitim sistemine borçlu olduklarını ifade ederek "Peki niye ilk 10'a giremedik onu da eğitimimize borçluyuz çünkü daha yüksek nitelikli ürünler üretemiyoruz. Niçin eğitimde eksiklikler var. Fakat birçok şeyi başardık. İlk 20 ülkenin arasına girmek başarıdır. Ama dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmek istiyorsak daha çok çalışmamız lazım. Gerçekten milli eğitimde her dönemde çok önemli reformlar hayata geçirildi. Her yenilikte yeni bir kazanım getirdi evlatlarımıza. Son bir yılda da gerçekten zorlu bir dönemden geçtik. Önemli yenilikleri de bu dönemde eğitime kazandırdık. Bir yıl içerisinde 20 bin derslik yaptık.

ÖNÜMÜZDEKİ AY ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Sözleşmeli öğretmen uygulamasını başlattık. 20 bin öğretmenin mülakatını yaparak atamasını gerçekleştirdik. 20 bin öğretmenin de mülakatını tamamladık. Önümüzdeki ay atamasını yapacağız. Dershanelerin tek bilim dalında açılabileceğini dair kanuni değişiliklik yaptık. Etüt merkezlerini kapattık. Çıraklık eğitim merkezini zorunlu eğitim kapsamına aldık. Çünkü eğer iyi çırak yetiştiremezsiniz o zaman el sanatlarınız, esnafınız, küçük sanayiciniz ölür" şeklinde konuştu.


Haberin Devamı