Gündem 'Öğretmen olmak zorlaşacak'

'Öğretmen olmak zorlaşacak'

Paylaş
'Öğretmen olmak zorlaşacak'

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, gelecek yıldan itibaren öğretmen alımlarında alan sınavı yapılacağını söyledi ve ekledi: "Öğretmen olmak daha da zorlaşacak."

Öğretmen adaylarını üzecek bu açıklama Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'den geldi.

Katıldığı bir etkinliğinden ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dinçer, öğretmen alımlarına değindi.

Bu yıl 57 bin öğretmen aldığını hatırlatan Dinçer, ''Hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz. Kim daha başarılıysa onu alacak bir sistem kurguluyoruz. Önümüzdeki yıl alan sınavı da yapacağız. Bundan sonra öğretmen olmak daha da zor olacak'' diye konuştu.

'HERKESİN HAKKINI KORUYORUZ'

Öğretmenlikte yaklaşık 140 alan olduğunu vurgulayan Dinçer, ''Biz, hiç kimsenin başkasının yerine geçeceği bir düzenleme yapmıyoruz. Herkesin hakkını, yerini, kendi yerinde koruyor, kontenjanları belirlerken de ona göre belirliyoruz'' dedi.

Bu yıl bakanlık olarak 160 bin öğretmene ihtiyaç duyduklarını ancak hükümetten bunun tamamını alamadıklarını belirten Dinçer, şöyle devam etti:

''Bütün illerde ve bütün o 140'a yakın alanda yüzde 25 oranında öğretmen aldık. Bir mesleki alanı koruyarak, daha fazla kontenjan vererek toplumda adaleti sağlayamayız. Herkes objektif bir karar kriteri kullandığımızı bilmeli ve hakkına razı olmalıdır. Herkes ötekinin hakkını kendi üzerine talep ederse adalet sağlanamaz.''