Korkuteli Öğretmenler ve müftülük personeline ilk yardım eğitimi

Öğretmenler ve müftülük personeline ilk yardım eğitimi

Paylaş
Öğretmenler ve müftülük personeline ilk yardım eğitimi

Öğretmenler ve müftülük personeline ilk yardım eğitimi

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde öğretmenler ve müftülük personeline ilk yardım eğitimi verilmeye başladı.
Korkuteli Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçede görevli öğretmenler ve müftülük personeline ilk yardım eğitimi verilmeye başlandı. Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yürütülen 18 saat sürecek eğitim meslek dersleri öğretmeni Reis İpek tarafından veriliyor.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan, "Öğretmenlerimiz 2 günlük uygulamalı eğitim alıyor. Öğretmenlerimiz okullarında diğer öğretmenlere ders verecek. Bu kurs boyunca arkadaşlar öncelikle canlandırma, çocukta, bebekte, yetişkinde bunları birebir suni solunum, kalp masajı uyguluyor. Yabancı cisim nasıl çıkarılır onu uygulamalı gösteriyoruz. Araçtan yaralı nasıl çıkarılıyor onu da uygulamalı olarak yapıyorlar. Bunun dışında zehirlenmeler, kanamalar, kırık, çıkık, donmalar, sıcak çarpması, yanmalar gibi önemli ilk yardım konularını iki gün boyunca arkadaşlara uygulamalı olarak veriyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı