Gündem Öğretmenlere 3600 ek gösterge müjdesi! 3600 ek gösterge ne zaman gelecek?

Öğretmenlere 3600 ek gösterge müjdesi! 3600 ek gösterge ne zaman gelecek?

Paylaş
Öğretmenlere 3600 ek gösterge müjdesi! 3600 ek gösterge ne zaman gelecek?

3600 ek gösterge konusu gündemden düşmüyor. Yüz binlerce kişi 3600 ek göstergenin bir an önce çıkmasını istiyor. Bugün konu hakkında Eğitim Bir-Sen’den öğretmenlere müjde geldi.Eğitim-Bir-Sen Van 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Ali Uca "Yaptığımız çalışmalar neticesinde öğretmenlerimize 3600 ek göstergeleri verilecektir." dedi.

Öğretmen, polis, hemşire, din görevlileleri hükümetin "3600 Ek Gösterge" yasasını çıkarmasını bekliyor. Yüz binlerce kişi konu hakkındaki son açıklamaları günbegün takip ediyor. 3600 ek gösterge konusundaki son açıklama ise Eğitim Bir-Sen’den geldi. Eğitim-Bir-Sen Van 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Ali Uca öğretmenlere müjdeli haberi verdi.

Haberin Devamı

ÖĞRETMENLERE MÜJDE

Eğitim-Bir-Sen Van 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Ali Uca bir kahvaltı salonunda gazetecilerle bir araya geldi. Uca 3600 ek gösterge konusuna değinerek "son üç yıldır toplu sözleşme görüşmelerde ısrar ettiğimiz bir konuydu. Dün itibariyle yaptığımız görüşmede 3600 ek gösterge ile ilgili epey bir yol kat edildiği belirtildi. Ben de buradan öğretmenlerimize 3600 ek göstergenin en kısa zamanda geleceğinin müjdesini vereyim" ifadelerini kullandı.

MEMUR-SEN'DEN 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Memur-Sen, 3600 ek gösterge konusunda sadece 4 farklı meslek grubunu değil, tüm kamu görevlilerini içine alacak, kapsayıcı, eşitleyici ve adaletli bir çalışmasının ivedilikle yapılması gerektiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Memur-Sen’den yapılan açıklamada, teklifçisi ve uzun süredir takipçisi oldukları 3600 ek gösterge konusuna ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın bir açıklama yaptığı belirtilerek, "Kalın, 3600 ek gösterge konusunda 4 farklı meslek grubu için çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti. Memur-Sen olarak 3600 ek gösterge konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği müjdeye ilaveten, bu konuda bir kapsam genişlemesinin elzem olduğunu defaatle deklare ettik. Katıldığımız televizyon programları, gazetelere verdiğimiz röportajlar, hazırladığımız yayın ve yayımlar ile katıldığımız her türden programda da kamu görevlilerinin bu konudaki beklentilerini açık bir şekilde aktardık. Sayın İbrahim Kalın’ın yaptığı açıklamayı, olumlu bulmakla birlikte 3600 ek gösterge konusunda sadece 4 farklı meslek grubunu değil, tüm kamu görevlilerini içine alacak, kapsayıcı, eşitleyici ve adaletli bir 3600 ek gösterge çalışmasının ivedilikle yapılmasının gerekliliğini bir kez daha hatırlatmayı uygun görüyoruz" denildi.