Gündem Oğulcan tekerlekli sandalye istiyor

Oğulcan tekerlekli sandalye istiyor

Paylaş
Oğulcan tekerlekli sandalye istiyor

Tokat Turhal'da yaşayan, Cengiz Topel İlkokulu 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Oğulcan Kanlıçay 'doğuştan serebral palsi' (beyin felci) nedeniyle yürüyemiyor. Oğulcan'ı her gün bebek arabasıyla okula götürüp getiren ailesi çocuklarının rahat edebilmesi için tekerlekli sandalye istiyor

Oğlunun ihtiyaçlarını rahatlıkla gidermesi için gün boyu okulda kalan anne Leman Kanlıçay (58), Oğulcan’ın eğitimini sürdürmesi için büyük çaba sarf ediyor.

Haberin Devamı

Oğulcan'ın doğumunun Turhal’daki bir hastanede gerçekleştiğini belirten Kanlıçay, "Doğumdan önce doktorla konuşmuştum. Hastanede yeterli donanımın olduğunu söylediler. Ancak doğumun hemen ardından oğlum, ambulansla önce Tokat’a oradan da Sivas Cumhuriyet Üniversitesine sevk edildi.

Sezaryenle doğum sırasında oğlum oksijensiz kalmış. Oksijensiz kaldığı için serebral palsi (SP) teşhisi kondu. Beynine yeterli oksijen gitmemiş. Yürüyemiyor ama çok şükür yaşıyor ve zekası yerinde.

'HERGÜN FİZİK TERAPİ GÖRMESİ GEREKİYOR AMA...'

Oğlum çok iyi, aslında fizik tedavisi alsa yürüyecek bile. Çünkü tuttuğumuzda adım atıyor. Oğulcan gibi hastaların her gün fizik tedavi görmesi gerekiyor.

Ben özel aldırayım diyorum, ama fizyoterapistler 45 dakikalık bir seans için 70 lira istiyor. Bu nedenle yapamıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Hergün birlikte okula gittiği annesinin dersler sırasında dışarıda kendisini beklediğini ve teneffüslerde yanına geldiğini söyleyen Oğulcan doktor olmak istiyor.

Oğulcan’ın tek çocukları olduğunu belirten Kanlıçay, "Oğlumu 2 senedir her gün bebek arabasıyla okula getirip götürüyorum. Tekerlekli sandalyesi yok.

Olsa çok iyi olur. Alma imkanımız yok. Oğlumuz için çok para harcadık. İki emekliyiz ama evimiz bile kira.

Onu bebek arabasıyla getirip götürmek zor oluyor ama zorlukları yeneceğiz. Bence insanlar çocukları için fedakarlıktan kaçınmamalı" diye konuştu.

Tekerlekli sandalye için herhangi bir kamu kurumuna müracaat etmediklerini ve Oğulcan'ın dersler sırasında yaptırdıkları özel sandalyede oturduğunu belirten Leman Kanlıçay, "Eşim okulun sandalyesini demirciye götürdü. Sandalyeye tekerlek taktırdı" dedi.

AA