Spor Oğuz Savaş formayı unuttu!

Oğuz Savaş formayı unuttu!

Paylaş
Oğuz Savaş formayı unuttu!

Darüşşafaka Doğuş'un milli basketbolcusu Oğuz Savaş, bu sezon takımının maç kadrosuna çok fazla giremediği için üzüldüğünü belirtti.

Sezon başında Fenerbahçe’den yeşil-siyahlılara transfer olan Oğuz Savaş, burada istediğini bulamadı. Devam eden sezonda takımının oynadığı 40 maçta sadece 10 defa süre alabilen milli basketbolcu, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Süre almanın dışında 12 kişilik maç kadrosuna da çoğu karşılaşmada giremeyen 28 yaşındaki basketbolcu, Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti’nin kendisini kadroda düşünmediğini belirtti.

Buna rağmen çalışmalarını hiçbir zaman bırakmadığını ve kendisini hazır tuttuğunu vurgulayan tecrübeli basketbolcu, şunları kaydetti:

"Herhalde hocanın formatına uygun değilim. Konuşmamızda da bana çok olumlu şeyler söylemedi. Beni düşünmediği zaten aşikar. Genç bir oyuncu değilim. Sonuçta yaptığım belli şeyler ve belli bir kariyerim var. Oynadığım zamanlar takım için her zaman elimden geleni yapmaya çalıştım. Bundan sonra da oynarsam yine elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Üç, üç buçuk ay oynamadım. Bir daha oynamayacağım diye bir şey yok ama sezon sonuna kadar oynamayabilirim ki gözüken de o."

'Transferimde konuşulanlarla geldiğimiz nokta çok farklı'


Oğuz Savaş, 9 sezon formasını giydiği Fenerbahçe’den yeşil-siyahlılara transferi sırasında konuşulanlarla şu an gelinen noktanın çok farklı olduğunu dile getirdi.

Tecrübeli basketbolcu sözlerine şöyle devam etti:

"Transfer döneminde konuşulanlarla şu anda geldiğimiz nokta çok farklı. Bu noktaya gelineceği bilinse ona göre önlemimi alırdım. O zaman bu noktaya gelmezdi hiç bir şey. Tabii ki sezon başında transfer döneminde konuşulan ve verilen hava sonrası bu noktaya gelineceği insanın aklına bile gelmiyor. Her şeyde bir hayır vardır. İdmanımı yapıp çalışmaya devam ediyorum. Sonuçta kendim için de bir şeyler yapmam, sağlıklı kalmam ve hazır olmam gerekiyor. Söylediğim gibi genç bir oyuncu değilim. Son senem de değil. Daha önümde oynayacağım yıllar var ve bu yüzden o zamanlar için hazır olmam gerekiyor."

'Sakatlığım yok'


Hiçbir sakatlığının olmadığını ve tamamen antrenör tercihiyle oynatılmadığını anlatan Oğuz, "Sağlığım yerinde. Performansla ilgili bir şey varsa da bu bildiğim bir şey değil. Yabancı kuralının böyle olması da etken. Ligde 6, Avrupa’da 7 yabancı oynuyor. Böyle olduğunda da Türk oyunculara çok ihtiyaç duyulmuyor ya da muhtaç olunmuyor. Bu sene benim için iyi ve verimli bir sezon olduğu söylenemez. Sezon başında 3-4 hafta kadroya girdim, o zaman da çok oynadığım söylenemez."

'Bu durumda milli takıma gitmek hayalcilik olur'


Uzun yıllardır A Milli Erkek Basketbol Takımı’nda forma giydiğini hatırlatan Oğuz, bu sezonki gelişmelerden dolayı olimpiyat elemeleri için aday kadroya çağrılmasının zor olduğunu söyledi.

A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman’la bir görüşmede bulunmadığını aktaran deneyimli basketbolcu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Olimpiyata gitme şansımın olduğu bir senede böyle bir sezon geçirmek üzücü. Bir sene oynamadan milli takıma gitmek biraz hayalcilik olur. Çağrılırsam seve seve de giderim. Yıllardır milli takımda oynuyorum. Olimpiyat, sonuçta birçok sporcunun hayalidir ve bu da bu sene olabilecek bir şeydi. Sezonun benim için böyle geçmesi, durumu biraz zorlaştıracak. Uzun rotasyonu da çok sağlam. Milli takımda bir sene oynamayan bir oyuncunun olacağını düşünmüyorum. Ergin (Ataman) ağabeyle de konuşmadım yeri gelirse de konuşurum."

AA

Haberin Devamı