Eğitim - Kariyer Oğuzkaan Okulları: TEOG'da en çok İngilizce zorladı

Oğuzkaan Okulları: TEOG'da en çok İngilizce zorladı

Paylaş
Oğuzkaan Okulları: TEOG'da en çok İngilizce zorladı

Oğuzkaan Okulları Bölüm Başkanları ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, 2. TEOG oturumlarını değerlendirdi: "Bugün yapılan sınavların eleyicisi İngilizce olur"

Hatice Yılmaz “2. TEOG sınavları bilenle bilmeyeni, çalışanla çalışmayanı ayırmaktan oldukça uzak sınav olarak gerçekleşti. Bu durumdan 1. TEOG sınavları daha belirleyici olacaktır. Bilindiği gibi 1. TEOG sınavlarında 900’e yakın tam yapan öğrenci vardı. Yerleştirmeyi esas puanlar hesaplanırken öğrencilerin birinci ve ikinci TEOG’da 700 puan üzerinden aldığı puanlar ayrı hesaplanır toplanarak ikiye bölünür. Birinci ve ikinci TEOG sınavlarının yerleştirmeye etkisi yüzde 50 yüzde 50 eşittir. Yerleştirme esas puanın hesaplanmasında öğrencinin TEOG'dan aldığı puanın yarısı (en çok 350 puan) ile 6.7. ve 8. sınıflarda aldığı 100 puan üzerinden hesaplanan yıl sonu başarı puanlarının toplamının yarısından oluşur. (En çok 150 puan) Böylece YEP (yerleştirme esas puan) en çok 500 puan üzerinden hesaplanır" dedi.

Fen Bilgisi: Geçmiş yıllardan farklı olarak 1. TEOG konularından soru yoktu, öğrencinin zorlandığı sorular canlılar ve enerji ilişkileriyle, maddenin halleri ve ısı ünitelerinden gelmiş. Bu iki soru öğrencinin yorum gücünü ölçmeye yönelik sorulmuş.

T.C. İnkılap Tarihi: Öğrencileri zorlayacak çeldiricisi yüksek soru yok, bilgi gerektiren sorulardan oluşmuş. T.C. İnkılap tarihinden çok sayıda net yapan öğrenci çıkacaktır.

İngilizce: İngilizce sınavında öğrencileri zorlayacak aynı türde iki metin sorusu var. Bu metin sorularında öğrencilerin çıkarım yapmasını gerektiren sorulardır. Ayrıca öğrencilerin az karşılaşmış olması muhtemel ‘face to face’ sorusu da öğrencileri zorlamış. İki gündür yapılan sınavların en zoru İngilizce oldu.

Haberin Devamı