Kültür - Sanat Okan Bayülgen ve Selçuk Yöntem, Amedeus oyununda başrolde
Paylaş
Okan Bayülgen ve Selçuk Yöntem, Amedeus oyununda başrolde

Amadeus” oyununda Mozart'ı Okan Bayülgen, rakibi Antonio Salieri'yi ise Selçuk Yöntem canlandırıyor. Kapalı gişe tiyatro oyunu, Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertainment işbirliği ile ocak ayında prömiyer yaptı.

Peter Shaffer tarafından kaleme alınan ve usta yönetmen Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği oyunun başrollerini Selçuk Yöntem (Antonio Salieri), Okan Bayülgen (Wolfgang Amadeus Mozart) ve Özlem Öçalmaz (Costanze) paylaşıyor…

Haberin Devamı

Kalabalık oyuncu kadrosu, 12 kişilik koro ve 10 kişilik canlı orkestradan oluşan 35 kişilik dev kadrosuyla sezonun en ses getirecek prodüksiyonlarından biri olarak gösterilen ''Amadeus”, 18'inci yüzyılda Viyana'da yaşayan efsane besteciler Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri'nin çatışmasını ele alıyor.

Yöntem, “Amadeus çok iyi bir oyun. Geçmişte hem filmini, hem tiyatro oyununu beğenerek izledim. Oynadığım rolün doğru realizasyonuyla mutlu olacağım bir yerdeyim. Çok heyecanlıyım” dedi.

Wolfgang Amadeus Mozart’ı canlandıracak olan Okan Bayülgen ise, “Bir döneme damgasını vuran, 35 yıllık ömrüne 626 eser sığdıran, efsane bir müzisyeni canlandırmak inanılmaz heyecan verici” dedi.

1984 yılında Milos Forman’ın yönettiği Sinema filmiyle “En İyi Film ve “En İyi Uyarlama” dahil olmak üzere toplam 8 dalda Oscar kazanan “Amadeus”, Ocak ayında tiyatro sahnesinde sanat severlerle buluştu.

Haberin Devamı

Amadeus oyununda ilk gecenin biletleri satışa çıkar çıkmaz tükendi. Oyun, 13 ve 27 Ocak’ta da Uniq İstanbul’da tekrar sahnelenecek.

35 kişilik dev kadrodan oluşan “Amadeus”un kostümleri Nalan Alaylı tarafından hazırlanırken, dönem makyajları ise Neriman Eröz’e ait.

Amadeus Mozart'ın büyük aşkı Constanze: Özlem Öçalmaz

'Amadeus' oyununda, Mozart’ın karısı Constanze’yi Özlem Öçalmaz canlandırıyor. Öçalmaz, “Mozart’la beraber çocuklar gibi eğlenen, saf, masum ve aynı zamanda bir 18'inci yüzyıl kadını Constanze. Çok saf ve çocuksu bir ruhla beraber Mozart’a aşık bir kadın. Çıkarsızca seviyor Mozart’ı… Onun iyiliği ve refahı için, kendi gururunu ve namusunu hiçe sayıp bazı fedakarlıklar yapıyor. Açıkçası ben onun kadar cesur olamazdım. Ama ondan daha deli olduğumu da söyleyebilirim” diyor.

Fazıl Say'dan övgü aldı

Türk klasik batı müziği piyanisti ve bestecisi Fazıl Say, “Amadeus” oyununa sosyal medya hesabından övgüler yağdırdı.

Oyun ile ilgili Fazıl Say şunları yazdı:

“Harika! Harika! Harika! Herkes görmeli. Tüm Türkiye bu tiyatroyu seyretmeli. Çok ilginç bir kadro, süper prodüksiyon, müthiş akıllı reji, koro, orkestra. Burası Türkiye, 2020! Gerçekten teşekkürler. Selçuk Yöntem, oyunun yazarı Shaffer’in tam istediği Salieri olmuş. Bugüne kadar oynanmış en iyi Salieri belki de… Okan Bayülgen, o kadar yetenekli ki, her yerinden yetenek o kadar akıyor ki, tüm tekniği ve duygusuyla yaşıyor Mozart’ı. Özlem Öçalmaz ise büyük starların yanında parlayan bir yıldız olmuş bile. Büyük oyuncu geliyor… “Amadeus” müzik, ışık, dekor, kostüm ve makyajıyla harika ellerde… Yönetmen Işıl Kasapoğlu da gerçekten büyük usta. Yönetmene şükran borçluyuz. Bu büyük prodüksiyonda emeği geçen ve destek olan herkese şükran borçluyuz”

Haberin Devamı

Prömiyör gecesine ünlü akını