Eğitim - Kariyer OKAN UNIVERSITY ile Miami'de eğitim

OKAN UNIVERSITY ile Miami'de eğitim

Paylaş
OKAN UNIVERSITY ile Miami'de eğitim

Okan Üniversitesi, dünyanın en önemli cazibe merkezlerinden Miami'de kampüs açtı. ABD yasalarına göre kurulan Okan International University Miami, Türk öğrencilerin yanı sıra diğer ülkelerden de öğrenci kabul edecek

Okan Üniversitesi, 15. yılını geride bırakırken bu kez de adından uluslararası ölçekte söz ettirecek bir hamle yaptı. ABD’nin Florida eyaletine bağlı Miami şehrinde hazırlık çalışmaları iki yıldır devam eden Okan International University, Amerikan yasalarına uygun şekilde geçtiğimiz günlerde kuruldu.

Okan International University, hem Okan Üniversitesi öğrencileri hem de ABD'de yükseköğrenim görmek isteyen tüm dünyadan gençler için yeni bir eğitim fırsatı. Okan International University, ileri düzeyde İngilizce öğrenmek isteyen Türk öğrencilere, üniversite eğitiminin bir bölümünü veya tamamını ABD'de gerçekleştirme fırsatı da sunacak.

EK ÜCRET YOK


Yeni akademik yılın başlangıcıyla birlikte Okan Üniversitesi’ne yerleşen öğrenciler, İngilizce hazırlık sınıfını isterlerse Okan International University'de ek bir eğitim ücreti ödemeden okuyabilecek. Halen üniversitenin öğrencisi olanlar da isterlerse Miami Kampüsü’nde Haziran 2015'te açılacak İngilizce Yaz Programı ile ESL sertifikası alabilecek.

ÜÇ BÖLÜMÜ VAR


2015-1016 akademik yılında eğitime başlayacak olan Okan International University’de ‘İşletme’, ‘Turizm Yönetimi’ ve ‘Sağlık Yönetimi’ bölümleri bulunuyor. Hem lisans hem de yüksek lisans eğitimi sunulan Okan International University’de örgün eğitimin yanı sıra uzaktan eğitim programları da yürütülecek.

Çift diploma hakkı var

“ABD’de kuruluş işlemlerine 2 yıl önce başladık. İlk etapta 300 öğrenci ile eğitime başlayacağız. Maksimum 10 yılda 5 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimiz 2+2 yöntemiyle biri Türkiye, diğeri ABD olmak üzere çift diploma şansı da vereceğiz. Bu girişim bize müthiş bir gurur veriyor. ”

Rektörümüz ABD’li olacak

“Öğretim üyelerimiz ve rektörümüz ABD’den olacak. Şu ana kadar çok sayıda rektör başvurusu aldık. Bu başvurulardan 40’a yakını değerlendirmeye değer düzeyde. Görüşmelerimiz devam ediyor.”

Haberin Devamı