Pozantı Okçulukta 18 yaş altı gençler Türkiye şampiyonası başladı

Okçulukta 18 yaş altı gençler Türkiye şampiyonası başladı

Paylaş
Okçulukta 18 yaş altı gençler Türkiye şampiyonası başladı

Okçulukta 18 yaş altı gençler Türkiye şampiyonası başladı

Malik GÖDELİNER/POZANTI,(Adana),(DHA)- GELENEKSEL Türk Okçuluğu 18 yaş altı gençler Türkiye şampiyonası, Adana’nın Pozantı ilçesinde başladı.
45 ilden 350 sporcu ve 50 grup katıldığı Belemedik Tabiat Parkı'nda en yaşlı sporcu Mehmet Demir’in ok atmasıyla başlayan şampiyonanın ilk gününde minikler ve yıldızlar kategorisindeki 18 yaş altı toplam 210 sporcu 20 ve 25 metreden atışlar yaparak kıyasıya mücadele gösterdi. Yapılan yarışmaların ardından Doç. Dr. Erkan Göksu tarafından şampiyonaya katılan sporcu ve antrenörlere 'okla yükselen bir millet' adlı konferans verdi.
Adana Geleneksel Atlı Okçuluk Kulübü Kulüp Başkanı Erhan Uzman, "Burayı tercih etmemizin sebebi Pozantı, Adana’nın yaylası olduğu için serin bir mevkide bulunuyor. Adana merkezde nemle birlikte çok fazla sıcak var. Etkinliğimize Türkiye’nin 45 ilinden 350 tane gencimiz katılıyor. Düzenlenen şampiyonanın ilk gününde minikler ve yıldızlar kategorisi yarışmaları yapılacak. Şampiyonanın ikinci günü olan Pazar günü gençler ve onu takiben takımlar kategorisinde müsabakalar yaparak şampiyonamızı bitirip dereceye giren sporculara ve takımlara ödüllerini vereceğiz" dedi.
Etkinliğin ikinci günü 14 Temmuz Pazar günü ise menzil ve takımlar grubunun yapacağı yarışmaların ardından dereceye giren sporcu ve takımlara ödülleri verilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı