Spor Oktay Derelioğlu: Kötünün iyisi şampiyon olur

Oktay Derelioğlu: Kötünün iyisi şampiyon olur

Paylaş
Oktay Derelioğlu: Kötünün iyisi şampiyon olur

Eski milli futbolcu Oktay Derelioğlu, Spor Toto Süper Lig maçlarının kalitesinin düşük olduğunu belirterek, Türk futbolunu eleştirdi.

Derelioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk futbolunun kalitesinin Avrupa futbolunun gerisinde olduğunu savundu.
Türk futbolunun Avrupa futbolunun seviyesine çıkması için yönetimsel anlamda radikal kararlar alınması gerektiğini ileri süren Derelioğlu, şunları söyledi:
"Ligimizin kalitesi yerlerde, bu kesin. Biz futbol oynadığımızı zannediyoruz, öyle bir şey yok. Kendi kendimizi kandırıyoruz. Beni heyecanlandıran, futbol adına inanılmaz zevk veren karşılaşma nadir oluyor. İngiltere Premier Ligi’nde maçlara bakıyorum, futbola doyuyorum. Beyinleri değiştirmemiz lazım. Bizde yönetimsel bazda problem var. Futbolu saha dışında konuşan ve savaşan bir toplumuz. Biz, sahada futbol görmek isteyen bir toplum değiliz. Spor programları da böyle. Adına baktığında spor programı görünüyor ama sporla, futbola uzaktan yakından alakası yok. Biz, bunu seven bir toplumuz."

"Şampiyon, kötünün iyisi olacak"

Derelioğlu, Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk yarışında bir dönem formalarını giydiği Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı rakiplerine göre daha önde gördüğünü kaydetti.

Bu iki takımın da performansını yeterli bulmadığını dile getiren Derelioğlu, "Şampiyon, kötünün iyisi olacak. Şu anda Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı şampiyonlukta önde görüyorum" dedi.

TFF’nin "yabancı oyuncu" kuralı

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) "yabancı oyuncu" kuralını da eleştiren Derelioğlu, uygulamanın Türk futbolunu "alt üst" edeceğini öne sürdü.

Kararın "Türk futbolunu bitireceği" görüşünü savunan Derelioğlu, şöyle devam etti:
"Ben de yabancı sınırlamasının serbest olmasından yana biriyim ama böyle değil. Bir karar çıktığında yukarıdan aşağıya doğru karar çıkmaz, aşağıdan yukarıya doğru karar çıkar. Biz de maalesef yukarıdan aşağıya doğru karar çıkıyor. Sadece yukarıdaki, üst sıradaki takımlar için alınmış karar. Almanya rol model olarak alınıyorsa orada amatöre kadar serbestlik var."

Teknik direktörlük yapmak istiyor

Eski milli futbolcu Derelioğlu, uygun zamanda ve takımda teknik direktörlük yapmayı düşündüğünü, UEFA lisanslı ve 3 kurs bitirmiş bir teknik adam olduğunu aktardı.

Amacının sahaya inmek olduğunu ama bunun bir türlü gerçekleşmediğini ifade eden Derelioğlu, sözlerini "İşini düzgün yapmak isteyen çok arkadaşımız var. Hepsi dışarıda kalıyor" diye tamamladı.

AA

Haberin Devamı