Gündem Oktay Ekinci yaşamını yitirdi

Oktay Ekinci yaşamını yitirdi

Paylaş
Oktay Ekinci yaşamını yitirdi

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ünlü Yüksek Mimar Oktay Ekinci tedavi gördüğü Alman Hastanesi'nde vefat etti

Cumhuriyet gazetesi yazarı, yüksek mimar Oktay Ekinci vefat etti.Beyin kanaması nedeniyle bir süredir Alman Hastanesi yoğun bakım
servisinde tedavi gören Ekinci, hayatını kaybetti. Balıkesir’de 1952’de doğan Oktay Ekinci, Mimar Sinan Üniversitesi Yüksek Mimarlık Bölümü’nü bitirdi.
Mimarlar Odası’nın çeşitli kademelerinde yöneticilik yapan Ekinci, ayrıca Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Oktay Ekinci yarın toprağa verilecek. Ekinci için ilk önce 1998-2002 ve 2004-2006 yılları arasında Genel Başkanı olarak görev yaptığı Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin Karaköy’deki merkezinde düzenlenecek. Ardından, Cumhuriyet Gazetesi’nin Şişli’deki merkezinde saat 14.00’de bir tören düzenlenecek.

Oktay Ekinci’nin naaşı Şişli Cami’inde ikindi namazın ardından Kanlıca Mezarlığı’na defnedilecek..
OKTAY EKİNCİ KİMDİR?


Oktay Ekinci, (d. 1952, Balıkesir - ö. 15 Ekim 2013 İstanbul) Aslen Karslı Türk mimar, öğretim görevlisi, Mimarlar Odası eski genel başkanı. Kars Ardahan Iğdır Siyasal Birikim Gazetesi Köşe yazarı.

Ekinci, Cumhuriyet gazetesinde Çed Köşesi adlı köşenin yazarıdır.

Ödülleri
1995 - "İstanbul'u Sarsan On Yıl" araştırma dizisiyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin başarı ödülünü aldı.
1996 - Mimarlar Odası'nın "Kayaköyü Barış ve Dostluk Köyü" kampanyasındaki etkin çalışmaları nedeniyle "1996 yılı Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülünü" aldı.
2001 - Mimarlık mirasının önemi için kamuoyu bilincine katkısı nedeniyle de 2001 yılında ICCROM'un (Uluslararası Kültürel Varlıkların Restorasyonu ve Korunması Çalışmaları Merkezi) dünya basınından örnek gösterdiği yazarlarla birlikte "Onur Ödülü" ne sahip oldu.
2002 - Avrupa-İstanbul yayın gurubunun "İstanbul - Kent Ödülü" nü aldı.
2002 - Mimarlık sanatının tarihsel kaynaklarının korunmasındaki çabaları nedeniyle de Türk Sanat Kurumu'nun "Yılın Sanatçıları" ödül programı kapsamında "Sanat Onur Ödülü" verildi.

St