Eğitim - Kariyer Okul Dışarıda Günü şimdi Türkiye'de

Okul Dışarıda Günü şimdi Türkiye'de

Paylaş
Okul Dışarıda Günü şimdi Türkiye'de

Aktif Yaşam Derneği çocukların açık havada zaman geçirmelerinin fiziksel ve zihinsel sağlıkları için önemine dikkat çekmek amacıyla dünyanın farklı ülkelerinde gerçekleştirilen Okul Dışarıda Günü’nü 17 Mayıs Perşembe günü Türkiye'ye taşıyor

Dışarıda oyun oynamanın, keşfederek ve deneyimleyerek öğrenmenin çocukların fiziksel ve zihinsel sağlığının yanı sıra iletişim becerileri ve yaratıcılıklarının gelişimi için önemli olduğu fikriyle yola çıkan Aktif Yaşam Derneği, 2016 yılından bu yana tüm dünyada Project Dirt tarafından sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapılarak düzenlenen “Outdoor Classroom Day – Okul Dışarıda Günü” kampanyasını bu yıl Türkiye’de OMO’nun desteği ile hayata geçiriyor.

Bu bağlamda 17 Mayıs 2018 Perşembe gününü “Okul Dışarıda Günü” olarak belirleyen dernek, öğretmenleri www.okuldisaridagunu.org adresinden kayıt yaptırarak ve destek malzemelerden yararlanarak dersleri açık havaya taşımaya çağırıyor.

AÇIK HAVADA DERS DENEYİMİ

Toplumun 4’te 3’ünün hareketsiz bir yaşam sürdüğünü ve Aktif Yaşam Derneği olarak uzun yıllardır toplumun fiziksel aktivitesinin artması için bilgi ürettiklerini söyleyen Aktif Yaşam Derneği Projeler Koordinatörü Onur Yakın, "Günümüzde çocuklar zamanlarının çoğunu kapalı alanlarda geçiriyorlar. 2012 yılından bu yana dünyada milyonlarca çocuğun hayatına dokunan Okul Dışarıda Günü’nün bu konuya eğilen çok değerli bir proje olduğunu düşünüyoruz ve Project Dirt adına Türkiye’de bu projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Sınıf dersleri ve açık havada deneyimleyerek öğrenmek birbirini tamamlıyor" dedi.

Haberin Devamı