Dünya Okul katliamı Obama'yı ağlattı

Okul katliamı Obama'yı ağlattı

Paylaş
Okul katliamı Obama'yı ağlattı

ABD Başkanı Obama, Connecticut'taki okula silahlı saldırıyla ilgili, ''Bugün kalplerimiz kırık'' derken ağladı

Saldırıyla ilgili Beyaz Saray'da gazetecilerin karşısına çıkan ABD Başkanı Barack Obama, hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek ABD'nin son yıllarda bu tür trajedileri çok fazla yaşadığını söyledi.

Haberin Devamı

Obama, bu son trajedinin kurbanlarının ise çoğunlukla çocuklar olduğunu söylerken, gözyaşlarını tutamadı ve kısa bir süre konuşmasını sürdüremedi. Ardından konuşmasına devam eden Obama'nın gözlerinin dolduğu ve zaman zaman gözyaşlarını sildiği görüldü.

''Bugün kalplerimiz kırık'' diyen Obama, ABD'nin bu tür trajedilerle çok uzun süredir karşı karşıya olduğunu hatırlatarak, bu trajedilerin son bulması için siyasete bakılmaksızın artık anlamlı adımların atılması gerektiğini kaydetti. Obama, ''Michelle, ben ve tüm Amerikalılar, çocuklarımıza daha sıkı sarılıp, onları ne kadar sevdiğimizi söyleyeceğiz ama Connecticut'taki kurbanların aileleri bunu yapamayacak ve onların hepimize ihtiyacı var'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül saldırıyı lanetledi

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'deki bir okula yönelik silahlı saldırı nedeniyle ABD Başkanı Barack Obama'ya taziye mesajı gönderdi. Mesajında, olaydan duyduğu derin üzüntüyü belirten Gül, saldırıyı lanetledi. Cumhurbaşkanı Gül, Obama başta olmak üzere tüm ABD halkına başsağlığı diledi.

AA