Dünya Okula kanlı saldırı: 48 ölü

Okula kanlı saldırı: 48 ölü

Paylaş
Okula kanlı saldırı: 48 ölü

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki bir okula, öğrencilerin sabah töreni bahçede toplandığı sırasında intihar saldırısı düzenlendi. Okula öğrenci kılığında sızan saldırganın, öğrencilerin ortasında üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmesiyle en az 48 öğrenci öldü, 79'u da yaralandı

POSTA.COM.TR

Polis kaynakları, saldırıyı, daha önce yüzlerce kız öğrenciyi kaçırmaları ve kanlı terör eylemleriyle gündeme gelen aşırı dinci Boko Haram örgütünün düzenlediğini düşündüklerini söyledi.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer23355","23355","201411","23355-211220.jpg","1", "0","Nijerya'da okula bombalı saldırı");

ÖĞRENCİ KILIĞINDA OKULA SIZDI


Bu sabah Potiskum kentindeki devlete bağlı Teknik Bilim Koleji'nde sabah töreni için okul bahçesinde müdürün konuşmasını bekleyen 2 bin öğrencinin ortasında düzenlenen kanlı saldırıda ortalık kan gölüne döndü. Öğrenci kılığına girerek okula sızan intihar bombacısının saldırısında yaşları 11 ila 20 arasında değişen 48 öğrenci can verirken, 79'u da yaralandı.

TERÖRÜ BİTİREMEYEN ASKERİ TAŞLADILAR


Olayın hemen ardından okula akın eden jandarma birimleri, 5 yıldır Boko Haram örgütünün terör saldırılarını durduramadıkları için öfkeli vatandaşlar tarafından taşlarla kovalandılar.

Geçen hafta da aynı kentte ılımlı Müslümanların bir yürüyüşüne saldırı düzenleyen Boko Haram militanları 30 kişiyi öldürmüştü.