Eğitim - Kariyer Okulda 'Masal Sokağı' kurdular

Okulda 'Masal Sokağı' kurdular

Paylaş
Okulda 'Masal Sokağı' kurdular

Gaziantep'te bir okulda uygulanan proje kapsamında, okul koridorlarında oluşturulan 'masal sokağı'nda öğrencilere değerler eğitimi veriliyor. Öğrenciler, öğretmenleri tarafından haftanın bir günü Nasreddin Hoca, Hacivat-Karagöz, Keloğlan gibi masal kahramanlarının fotoğrafları ve hikayeleriyle süslenen koridorlarda, iyilikten temizliğe kadar çeşitli değerlerin hayatlarına katkısını öğreniyor

Okul Müdür Yardımcısı Emirhan Ersoy, masal sokağı uygulamasının okul müdürleri Ahmet Döner tarafından başlatıldığını belirtti. Emirhan Ersoy, öğrencilerde kalıcı öğrenmenin sağlanmasının amaçlandığını söyledi.

'Taştı Bir Kere' projesinin dört aşamadan oluştuğunu anlatan Emirhan Ersoy, "Her ay bir değeri ele alıyoruz. Öğretmen arkadaşlarım, ilk hafta sınıflarını değiştirerek değerleri öğrencilere anlatıyor. İkinci hafta masal sokağımıza çıkıyorlar. Konuyla ilgili masalları okuyorlar, soruları cevaplandırıyorlar. Üçüncü hafta konuyla alakalı tiyatro gösterisi, son hafta da seminer veriliyor. Her ay başka bir değer bu şekilde işleniyor" dedi.

'VELİLERE DE EĞİTİM VERİYORUZ'

Emirhan Ersoy, konuların müfredata uygun hazırlandığını belirterek şöyle konuştu: "Projenin adı gibi öğrencileri sınıftan alarak sokaklara, caddelere, meydanlara taşıdık. Tüm değerlere ait masalımız ve sorularımız mevcut. Hemen hemen okulumuzun bütün duvarlarını masallarla doldurduk. Masalların eklenmesi devam edecek. Birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar eğitim alıyorlar. Öğrencilerimiz de velilerimiz de çok memnun. Şu anda 10'a yakın proje hazırlığımız var. Devam eden tüm projelere hem öğrenciler hem veliler etkin bir şekilde katılıyor. Değerlerin, kelime anlamını kitaptan okumakla değil, hayatımızda nasıl kullanılması gerektiği konusunu özümseyerek, benimseyerek öğreniyorlar. Öğrencilerin yanı sıra velilere de eğitimler veriyoruz. Senede bir defa veli toplantısına gelenler haftada bir gelmeye başladı."

Haberin Devamı