Gündem Okuldan kaçmayı önlemek için gres yağlı önlem

Okuldan kaçmayı önlemek için gres yağlı önlem

Paylaş
Okuldan kaçmayı önlemek için gres yağlı önlem

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde eğitim veren Karadeniz Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi idarecileri, öğrencilerin teneffüslerde bahçeden dışarıya kaçmalarını önlemek amacıyla okulun çevresinde bulunan demir parmaklıklar ile ağaçlara gres yağı sürerek önlem aldı

Ereğli İlçesi’nde eğitim veren Karadeniz Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi idarecileri öğrencilerin okuldan kaçmasını önlemek için sıradışı önlem aldı. Okul idarecileri, öğrencilerin okuldan kaçmak için daha önce kırdıkları veya büktükleri demirleri yeniden yaptırdı.

Okul bahçesinden kaçışları önleyemeyen idareciler bu kez de okulun çevresindeki demir parmaklıklar ile ağaçlara iş makinelerinde kullanılan gres yağı ile yağlayarak önlem aldı. Buna rağmen bazı öğrenciler, başka bir yol bulup okul bahçesinden dışarı çıkmayı başardı. Okul yöneticileri, Zonguldak Valiliği’nce gönderilen ’Öğrenciler gündüz saatleri içinde okul içinde tutulacak’ genelge üzerine bu uygulamayı yaptıklarını ifade ettiler.

Metalürji Bölümü son sınıf öğrencisi Burak Uslu, alınan güvenlik tedbirlerinden dolayı memnun olduğunu belirterek, "Arkadaşlar, canları sıkıldığı zaman kaçıyorlardı. Çoğu, dışarı çıkıp sigara içiyorlardı. Tartışmalar, kavgalar oluyordu. Hatta geçen sefer, bir arkadaş demirlerden atlarken düştü ve bacağını kırdı. Bu olaylar çok sık görülmeye başladı. Öğretmenlerimizin bunu yapması daha iyi oldu" dedi.

Ferdi Okut ise okulun çevresindeki demirlere gres yağı sürüldüğünü ve güvenlik kamerası takıldığını ifade ederek, "Bizde öğrenciyiz burada. Arkadaşlar çoğu zaman kaçıyorlar buradan, milleti rahatsız ediyorlar ve okula zarar veriyorlar. Ben bu önlemlerin bile yetersiz olduğunu düşünüyorum. Öğretmenlerimiz, bizi okulda tutabilmek için böyle önlemler alıyor" diye konuştu.

Son zamanlarda uyuşturucu, bonzai kullanımının arttığına dikkati çeken Berkan Öcal ise şöyle dedi: "Öğretmenlerimiz, bizim bu kötü alışkanlıklardan uzak durmamız için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bu yüzden öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz."


Şafak NEGÜZEL/ EREĞLİ,(Zonguldak),(DHA)