Çocukluk Okullar açıldı, veliler tedirgin
Paylaş
Okullar açıldı, veliler tedirgin

2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılı'nın ikinci yarısı başladı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci iki haftalık tatilin ardından ders başı yaptı. Tatil döneminde ortaya çıkan koronovirüs ile ilgili okulların açılmasıyla birlikte ebeveynlerin de endişeleri arttı. Uzmanlar hastalıkların okullarda kolayca yayılabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Peki, Okullarda neler yapılabilir? Çocukları virüslerden nasıl koruruz? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dicle Çelik, hastalıklardan korunma yollarını anlattı.

İkinci yarıyıl başladı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci yarıyıl tatilinin ardından ders başı yaptı. Okulların açılması ile beraber veliler de koronavirüs nedeniyle tedirgin. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dicle Çelik, sadece koronavirüs değil, kış hastalıklarının her zaman çocuklar için sıkıntılı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Dicle Çelik, aileler ve çocuklara önemli uyarılarda bulundu:

Hastalıklardan korunma yolları

✔ Hasta çocuk mutlaka evde dinlenmeli.

✔ Beta enfeksiyonu tanısı konulduğunda çocuk en az iki gün evde durmalı. Ya da üst solumum yolu enfeksiyonu söz konusu olduğunda ateşi düştükten sonra, bir gün daha evde kalıp ondan sonra okula gönderilmeli.

✔ Sağlam çocuk izlemleri mutlaka yapılmış olmalı. Çocukların aşıları tam olmalı.

✔ Çocukların bağışıklık sisteminin iyi olması için sağlıklı beslenme şart. Mevsiminde meyve-sebze tüketilmeli. Paketli gıdalardan uzak durulmalı.

✔Çocuğa ne zaman ve nasıl el yıkanması gerektiği anlatılmalı. En az 30 saniye süreyle parmak aralarına kadar eller iyice yıkanmalı.

✔ Öksürürken ve hapşırırken kolumuzun iç kısmı ile ağzımızı kapatalım. Mendil her zaman hijyenik olmuyor.

Haberin Devamı

Okullarda neler yapılabilir?

✔ Hasta çocuklar yakın takip edilmeli ve ailelerine haber verilmeli.

✔ Hasta çocuğun okula gönderilmemesi konusunda veli bilgilendirilmeli.

✔ Okullar aşırı sıcak olmamalı. Sınıflar sık sık havalandırılmalı.

✔ Çocuklara elyıkamaalışkanlığı tekrar tekrar anlatılmalı.

Sevim BÜYÜKTAŞ DEMİR / POSTA