Gündem Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili uzatıldı mı?

Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili uzatıldı mı?

Paylaş
Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili uzatıldı mı?

1, 5 ve 9. sınıflar bu hafta pazartesi itibarıyla uyum süreci çerçevesinde diğer öğrencilerden ayrı olarak 2018-2019 eğitim-öğretim yılına erken başladı. Bu erken başlama dolayısıyla kafalarda birtakım soru işaretleri oluşurken geri kalan sınıf öğrencileri "Okullar ne zaman açılacak" sorusunu yöneltmeye başladı.

Okullar ne zaman açılacak? 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlamasına çok az bir süre kala bu soru gündemin başını çekiyor. Bu pazartesi 1, 5 ve 9. sınıf öğrencilerinin uyum konusunda problem yaşamaması sebebiyle okula erken başlaması, geri kalan sınıflarda okuyan öğrenciler için ufak çaplı bir sorun oluşturdu. Bu sorunu ortadan kaldırmak isteyen veliler ve öğrenciler MEB'den kesin tarihe ulaşmaya çalıştı.

Haberin Devamı

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Üç aylık tatilin ardından ders başı yapacak olan öğrenciler, 2018-2019 eğitim öğretim döneminin ilk dersine 17 Eylül Pazartesi günü girecek. Yaz tatilinin uzatılması ise söz konusu değil. Yaklaşık 4 aylık bir sürecin ardından 18 Ocak tarihinde sömestr tatiline girecek olan öğrenciler ve eğitimciler, ikinci döneminin ilk dersine ise 4 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

2018-2019 eğitim öğretim dönemi ise 14 Haziran 2019 tarihinde karnelerin dağıtılmasıyla son bulacak.

OKULLARA 27 BİN GÜVENLİK GÖREVLİSİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Güvenli Okul Güvenli Gelecek’ projesiyle ilgili, "81 ilde toplam 26 bin 835 güvenlik personeli görev yapacak. Ayrıca diğer tüm okullarda yaklaşık 20 bin güvenli eğitim koordinasyon görevlisiyle okullarımızın daha güvenli hale getirilmesi sağlanacak" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Soylu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) düzenlenen ‘Okullar ve Çevresinin Daha Güvenli Hale Getirilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü’ imza törenine katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, törende yaptığı açıklamada, ‘Güvenli Okul Güvenli Gelecek’ projesi kapsamında üç bakanlık arasında imzalanacak protokolle okulları güvenlik açısından öncelik derecelerine göre dört kategoriye ayırdıklarını söyledi.

Soylu, protokolle görev yapacak ‘okul kolluk görevlisi’, ‘özel güvenlik görevlisi’, okul yönetimiyle sürekli iletişim halinde olacak ‘güvenli eğitim koordinasyon görevlisi’ ve okulların giriş çıkışlarında güvenliği sağlayacak resmi ve sivil ekiplerin görevlendirilmesinin esaslarını belirlediklerini belirtti.

Jandarma bölgesinde, birinci ve ikinci derece öncelik derecesindeki okulların tamamına sabit görev yapan özel güvenlik görevlisi görevlendirdiklerini belirten Soylu, şöyle devam etti:

"Ayrıca bu iki kategorideki okullar, en az üç kişilik devriyelerle rutin olarak kontrol edilecek. Diğer öncelik derecelerindeki okullar için ise güvenli eğitim koordinasyon görevlisi belirliyoruz. Türkiye'de bütün okullarımızda muhakkak güvenli eğitim koordinasyon görevlisi olacak. Bunlar gerek okul yöneticileriyle gerek okul aile birlikleriyle gerekse okullarda gerçekleşecek bütün olaylarda emniyet güvenlik görevlileriyle gerekli irtibatı kurarak tüm tedbirleri almaya çalışacak."

Haberin Devamı

BAKANLIK'TAN KIRTASİYELERE SIKI DENETİM

Ticaret Bakanlığı, okulların açılmasına sayılı günler kala sahada denetimlere hız verdi. Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Erdal koordinasyonunda Ziraat Mahallesi'ndeki kırtasiyelerde denetim yapıldı. Erdal, denetimler sonrasında yaptığı açıklamada, üretici ve ithalatçıların yoğun olduğu bölgeler öncelikli olmak üzere 81 ilde il ticaret müdürlükleri ve denetmenler aracılığıyla kırtasiye ve ofis malzemeleriyle okul kıyafetleri, çocuk çantaları gibi ürünlerin kapsamlı incelendiğini ifade etti.

Güvensiz ürünlere tolerans göstermediklerini vurgulayan Erdal, "2011 yılında kırtasiye ürünlerinde yüzde 54 olan güvensizlik oranı, 2017'de binde 4'e gerilemiştir. Bu yıl, bu rakamın daha da düşeceğini öngörüyoruz. Bunda geçen yıl devreye aldığımız İthalatta Risk Esaslı Denetim Sistemi'nin büyük etkisi olmuştur. İthalat gerçekleşmeden önce ürünün numunesini alıyoruz ve laboratuvarlarda test ediyoruz. Analizler sonucunda riskli görülen ürünlerin ülkeye girişine izin vermiyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı