Gündem Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman?

Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman?

Paylaş
Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman?

Nisan ayı için arık son 4 gün... Mayıs ayına giriş yapıyoruz ve tatil ayı sayılan hazirana çok az süre kaldı, diyebiliriz. Milyonlarca öğrenci büyük bir özlemle yaz tatilini bekliyor ve sık sık "Okullar ne zaman kapanacak?" diye sorguluyor.

2018-2019 eğitim-öğretim yılının artık son aylarındayız. Okulların kapanmasına yaklaşık 1 buçuk ay kaldı. Öğrenciler 9 günlük Ramazan Bayramı için sevinirken okulların kapanma tarihini de tam olarak öğrenmek istiyor. İşte detaylar...

Haberin Devamı

OKULLAR NE ZAMAN KAPACAK?

Yeni eğitim öğretim yılı 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başladı. Birinci dönem 18 Ocak 2019 günü sona erdi. 4 Şubat 2019 günü 2. dönem başlarken 14 Haziran 2019 günü okullar kapanacak. Okulların erken kapanma ihtimali ise şimdilik söz konusu değil.

"BÖLGELERE GÖRE TATİL OLABİLİR"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okulların tatil programıyla ilgili bir değişiklik yapılacak mı? Bölgelere göre tatil düzenlemesi mümkün mü? sorusu üzerine, bölgelere göre tatilin şu anki mevzuatla da mümkün olabileceğini ifade etti.

Tatil süreleri konusundaki farklı uygulamalara, Türkiye'de özellikle doğudaki birçok ilde ağır kış şartlarına işaret eden Selçuk, şunları kaydetti:

"Biz bu tek tip anlayışımızdan kaynaklanan neden dolayısıyla, bölgesel tedbir almakta biraz zorlanıyoruz. Aslında sayın valilerin denetiminde bu konu. Fakat önümüzdeki süreçte bu konuyla ilgili kısa zamanda bir açıklama da yapacağız. Bunu Kültür ve Turizm Bakanlığımızla da başka kurumlarla da görüştük. Tatillerin düzenlemesi, araya küçük tatiller koymakla ilgili bir açıklamamız olacak. Fakat Türkiye birden bire hemen 200 gün, 220 gün olsun gibi bir hazırlığa henüz sahip değil. O, zaman içerisinde dikkate alınabilecek bir şey. Şu anda biz mevcudu ne kadar iyi yapabilirizin peşinde olmalıyız ve bu amaçla da bölgelere göre tatil olabilir, bunun önü açılabilir. Konuyla ilgili takvimi ilan ettiğimizde aslında sayın valilerin zaten yetkisinde olan bazı hususların çok daha işlevsel bir biçimde bölgesel olarak yapılması söz konusu olacak."

Haberin Devamı