Gündem Okullar tatil mi? İşte kar nedeniyle eğitime ara verilen iller

Okullar tatil mi? İşte kar nedeniyle eğitime ara verilen iller

Paylaş
Okullar tatil mi? İşte kar nedeniyle eğitime ara verilen iller

Türkiye'nin birçok bölgesinde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi. İşte okulların tatil olduğu yerler

VAN'DA OKULLAR TATİL Mİ?


Kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığı Van’ın Gevaş ve Edremit ilçelerinde okullar bugün tatil edildi.



GİRESUN


Giresun’da etkili olan kar yağışı nedeniyle bugün Doğanken, Güce, Çanakçı ve Dereli ilçelerindeki ilk ve ortaokullar tatil edildi.



KARABÜK



Karabük’te ise valilik Eflani ilçesinde kar yağışı dolayısıyla bugün tüm okullarda eğitime ara verildiğini açıkladı. Açıklamada, ilçede görev yapan hamile ya da engelli kamu personelinin aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

KASTAMONU



Kastamonu’nun Şenpazar ilçesinde de kar yağışı yüzünden tüm okullarda eğitime bugün ara verildi.

ORDU



Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Gölköy, Kabadüz, Korgan, Kumru, Mesudiye ve Ulubey ilçelerinde 15 Şubat Perşembe günü (bugün) eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

ŞIRNAK



Şırnak’ta 3 gündür aralıksız etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ile Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde okullar 1 gün tatil edildi.

TRABZON



Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Ortahisar, Akçaabat, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Çaykara, Dernekpazarı, Düzköy, Köprübaşı, Hayrat, Sürmene, Şalpazarı, Tonya, Vakfıkebir ve Yomra ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretime bir gün ara verildi.

GÜMÜŞHANE



Gümüşhane’de özellikle Karadeniz sahiline yakın ilçelerde dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışının ardından Kürtün ilçesinde okullar bugün tatil edildi.

SAMSUN



Samsun’da, Ayvacık ilçesi geneliyle, Canik, Alaçam ve Kavak ilçelerinde de taşımalı sistemdeki okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

ARTVİN



Artvin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle Borçka’daki tüm okullarda eğitim ve öğretime bugün ara verildiği belirtildi. Ayrıca kentteki hamile ve engelli kamu personellerinin de bugün idari izinli sayılacağı duyuruldu.

HAKKARİ



Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde de ilk ve orta dereceli okullarda kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.