Serik Okullar temiz belgesi aldı

Okullar temiz belgesi aldı

Paylaş
Okullar temiz belgesi aldı

Okullar temiz belgesi aldı

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesinde 78 okul 'Okulum Temiz Belgesi'ni almaya hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan, 'Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü' kapsamında Serik Kaymakamlığı'nda yapılan törende 'Okulum Temiz Belgesi' almaya hak kazanan 5 okula belgeleri verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdür İkram Ekiz, "Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla (TSE) standardı oluşturularak okulum temiz belgelendirme programı yürürlüğe alınmıştı. Kılavuzda belirtilen kriterleri yerine getirerek başvuruda bulunan okullarımız bakanlığımız ve TSE iş birliğinde oluşturulan eğitim programları ile yetkilendirilen tetkik görevlileri tarafından yerinde denetlenip kontrol edilmekte ve belgelendirmesi yapılmaktadır. İlçemizde başvuru yapma hakkı bulunan 92 okul/kurumumuzun tamamı hazırlıklarını yaparak başvuruda bulunmuştur. Bu okullarımızdan 78'inin belgelendirmesi yapılmıştır. Kalan 14 okulumuz için tetkik ve belgelendirme süreci devam etmektedir" dedi.

Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, başvuru yapan tüm okulları tebrik ederek, teşekkür etti. Kurdoğlu, okullarda TSE standardına ulaşılmış olmanın önemli olduğunu ifade etti. Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, okullarda yapılan çalışmalardan memnuniyetini ifade ederek en kısa sürede öğrencilere kavuşmak istediklerini; ayrıca bu belge standartlarının sürekliliğini sağlamanın belgeyi almaktan daha da önemli olduğunu vurguladı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı